O-STA

WeWork napoveduje investicijo serije B vredno 500 milijonov ameriških dolarjev v WeWork China, ki jo bodo izvedli Trustbridge, Temasek, SoftBank in Hony Capital

26. julija 2018

NEW YORK & TOKIO & ŠANGHAJ --(BUSINESS WIRE)-WeWork Companies ("WeWork") je danes napovedal investicijo serije B vredno 500 milijonov ameriških dolarjev v WeWork China, ki jo bodo izvedli Trustbridge Partners ("Trustbridge"), Temasek, the SoftBank Group ("SoftBank"), the SoftBank Vision Fund ("Vision Fund") in Hony Capital. To financiranje bo pospešilo rast podjetja WeWork na Kitajskem in mu omogočilo, da pomaga še več podjetnikom, ustvarjalcem in podjetjem v vsej regiji s svojimi edinstvenimi oblikovnimi rešitvami, tehnologijo, gostoljubjem in lokalno skupnostjo, ki jo zagotavlja WeWork.

Odkar je pred dvema letoma odprl svoje prve prostore na Kitajskem, je WeWork postal zaupanja vreden lokalni partner ustvarjalcev in podjetij vseh velikosti, ki zdaj 20.000 članom na skoraj 40 lokacijah v treh mestih nudi skupnost, kulturo in storitve, da začnejo ali razširijo svoj posel. WeWork je omogočil, da je na Kitajskem prisotnih še več globalnih podjetij, in pomagal kitajskim podjetjem, da rastejo doma in se širijo po svetu. Julija 2017 je WeWork napovedal ustanovitev WeWork China s 500 milijonov ameriških dolarjev vredno investicijo serije A investitorjev Hony Capital in SoftBank, ki je bila namenjena izključno širitvi WeWork na Kitajskem.

"Hvaležni smo svojim partnerjem pri Trustbridgeu, Temaseku, SoftBanku in Honyju, da verjamejo v našo vizijo, in za njihovo podporo našemu podjetju. Ta investicija bo pomagala WeWorkovi misiji, da podpira ustvarjalce, mala in velika podjetja po vsej Kitajski. WeWork je na Kitajskem ustvaril neverjetno ekipo, ki našim članom vsak dan nudi podporo in služi kot most za lokalna podjetja, ki želijo v svet, in za globalna podjetja, ki si želijo vstopiti na kitajski trg. Čeprav moramo še veliko narediti in se naučiti, je ta investicija indikator potenciala WeWork in naše skupnosti ustvarjalcev v regiji, in potrjuje našo predanost naši ekipi, našim članom in našim partnerjem na Kitajskem," je dejal soustanovitelj in izvršni direktor WeWorka Adam Neumann.

"Trustbridge se z veseljem pridružuje ekipi WeWork China. S svojim premišljenim oblikovanjem, tehnologijo, gostoljubnostjo in - najpomembneje - skupnostjo, WeWork ustvarja novo prihodnost dela na Kitajskem in podpira razvoj od oznake Izdelano na Kitajskem k Ustvarjena na Kitajskem. Najsi gre za podjetnika, ki šele začenja svoj posel, kitajska podjetja, ki želijo v svet, ali mednarodne družbe, ki si želijo na Kitajsko, vsi vedo, da je WeWork lokalni partner, ki ga potrebujejo," je dejal Feng Ge, partner pri Trustbridge Partners.

"Adam Neumann si je WeWork zamislil kot globalno podjetje, ki igra po lokalnih pravilih, in to je najbolj očitno prav na Kitajskem, kjer je WeWork razvil impresivno ponudbo. Z močno ekipo svojih vodij, s posebej prilagojeno tehnološko integracijo in oblikovanjem, ki temelji na skupnosti, je WeWork pokazal, da popolnoma razume potrebe kitajskih podjetij. Veselimo se, da bo s to investicijo WeWork še naprej podpiral podjetja vseh velikosti po vsem Kitajskem," je dejal Ronald D. Fisher, direktor in podpredsednik upravnega odbora SoftBank Group Corp.

"V zadnjih dveh letih smo videli, kaj lahko WeWork s svojo vedno večjo prisotnostjo doseže na Kitajskem. WeWork je globalni povezovalec, ki združuje podjetnike, zagonska podjetja in velika podjetja z vsega sveta, je lokalni partner, ki podpira kitajske podjetnike in privablja nova podjetja, da investirajo na Kitajskem, in inovator, ki preoblikuje delovna okolja s svojim edinstvenim oblikovanjem, tehnologijo in kulturo, ki sloni na skupnosti. Ob nadaljevanju našega investiranja vemo, da bo WeWork ostal vodilen na področju prihodnosti dela," je dejal John Zhao, predsednik upravnega odbora in izvršni direktor Hony Capital.

O WeWorku

WeWork svojim članom po vsem svetu nudi prostore, skupnost in storitve tako v fizični kot digitalni obliki. Od zagonskih podjetij in samostojnih podjetnikov, do malih podjetij in podjetij z lestvice Fortune 500 - našo skupnost združuje želja, da našim članom omogočimo ustvarjalno delo in življenje, ki ima smisel - da smo del nečesa kar je večje od nas samih. WeWork, ki je v zasebni lasti in ima več kot 5.000 zaposlenih, sta leta 2010 v New Yorku ustanovila Adam Neumann in Miguel McKelvey. Za več informacij sledi @WeWork na Twitterju, Instagramu, in Facebooku ali obišči www.wework.com.

O Trustbridgeu

Trustbridge Partners je vodilni sklad za rast lastniškega kapital, ki se osredotoča na naložbe v visoko-kakovostne priložnosti za rast na Kitajskem. Trustbridge, ki je bil ustanovljen leta 2006, trenutno upravlja s približno osmimi milijardami premoženja vodilnih univerzitetnih in pokojninskih skladov, skladov državnega premoženja in strateških industrijskih partnerjev. Naša naložbena filozofija sloni na temeljnem razumevanju dolgoročnih demografskih gibanj, tehnoloških trendov in strukturnih sprememb. Imamo edinstven, ekosistemu prilagojen pristop in se osredotočamo na področja interneta, izobraževanja in zdravstvene oskrbe, kjer naše dobro poznavanje in močne vezi z industrijo pomagajo pri ustvarjanju edinstvenih naložbenih priložnosti.

O Temaseku

Temasek je bil ustanovljen leta 1974 in ima sedež v Singapurju. Ima 11 izpostav po vsem svetu in portfelj vreden 235 milijard ameriških dolarjev (ocena 31. marca 2018). Naš portfelj pokriva širok nabor dejavnosti: finančne storitve, telekomunikacije, medije&tehnologijo, transport&industrijske proizvode, potrošnike&nepremičnine, biologijo&kmetijstvo, kot tudi energijo&vire. Investicijske aktivnosti so oblikovane glede na štiri glavne teme in dolgoročne trende, ki jih predstavljajo: spreminjanje ekonomij, rast srednjega razreda, poglabljanje primerljivih prednosti in nastajanje dobrih podjetij. Za več informacij o Temaseku obiščite www.temasek.com.sg

O Hony Capitalu

Hony Capital, ki je bil ustanovljen leta 2003 s podporo Legend Holdings, je specializiran na področju prevzemnih naložb. Ob povezovanju z največjimi globalnimi investitorji se osredotoča na razvoj kitajske proizvodne in storitvene ekonomije, pri čemer ga vodi filozofija: "Ustvarjamo vrednost, Realiziramo ceno". Hony Capital trenutno upravlja z 10 milijardami ameriških dolarjev investitorjev na Kitajskem in vodilnih globalnih investicijskih inštitucij, vključujoč državne pokojninske sklade, sklade državnega premoženja, univerzitetne sklade, regionalne in sektorske pokojninske sklade, zavarovalnice, družinske fundacije, posamezne investitorje in drugo premoženje. Kitajska je glavni trg Hony Capitala. Podjetje je tu investiralo v več kot 100 podjetij v farmaciji in zdravstvu, medijih in zabavi, proizvodnji za široko porabo, hrani in pijači, kot tudi v proizvodnji strojev in opreme. Hony Capital ima v svojem portfelju podjetja kot so China Shijiazhuang Pharmaceutical Group (CSPC), Zoomlion, China International Marine Containers (CIMC), Suning, Chengtou Holding, Jin Jiang International Hotels, ENN, PizzaExpress (UK), STX(US), WeWork (US), ofo, COFCO Capital, itn. Vrednost premoženja teh podjetij skupno znaša okoli 2.9 bilijonov kitajskih juanov, njihovi prihodki pa 860 bilijonov kitajskih juanov, skupaj pa zaposlujejo 450,000 ljudi.

Izvirnik na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20180726005629/en/



Kontakti

WeWork
Dominic McMullan / Gwen Rocco / Jenny Chan
press@wework.com

ali

Trustbridge
Public Relations
pr@trustbridgepartners.com

ali

Hony Capital
Victoria Li
victoriali@honycapital.com