O-STA

MARIBOR 2012: Odprtje razstav Maribor, mesto, hiše ljudje in Zbiradejnica, Vabilo na novinarsko konferenco pred otvoritvijo festivala Animateka, Srečanje Akademije Evropske prestolnice kulture

ODPRTJE RAZSTAVE MARIBOR, MESTO, HIŠE, LJUDJE

3. decembra točno opoldne vabljeni na predstavitev znanstvene monografije, označevalnih tabel za hiše ter odprtje razstave MARIBOR - mesto, hiše, ljudje - Stavbna zgodovina starega mestnega jedra med sredino 18. stoletja in letom 1941. Dogodek se bo odvijal v razstavišču Archivuum v prostorih Pokrajinskega arhiva na Glavnem trgu 7. O monografiji bodo spregovorili avtorji in recenzenti, razstavo bo odprl programski direktor Evropske prestolnice kulture Mitja Čander. Več informacij v pripetem sporočilu za medije.

ODPRTJE RAZSTAVE ZBIRADEJNICA

V ponedeljek, 3. decembra vas ob 18.00 uri vabimo na odprtje razstave Zbiradejnica v galerijo K8 na Koroško ulico 8 v Maribor. Zbiradejnica je zadnja, osma razstava v omenjeni galeriji, s katero programski sklop Ključi mesta zaključuje cikel razstav, ki so priložnost za predstavitev ponudile tako uveljavljenim kot manj znanim umetnikom.

Avtorici projekta Zbiradejnica sta akademski kiparki Aleksandra Saška Gruden in Saba Skaberne, ki sta projekt zasnovali skupaj z arhitektom Urbanom Jeriho, pri prostorski postavitvi v K8 je sodeloval še MKC Maribor (tehnična pomoč) ter Kristijan Robič (oblikovanje videa.) Več informacij v pripetem sporočilu za medije.

VABILO NA NOVINARSKO KONFERENCO PRED OTVORITVIJO FESTIVALA ANIMATEKA

V torek, 4. decembra 2012, ob 11.00 vas vabimo na novinarsko konferenco pred otvoritvijo mariborskega dela festivala ANIMATEKA, ki bo v prostorih Vetrinjskega dvora, (Vetrinjska ulica 30, Maribor). Na tiskovni konferenci bodo sodelovali: izvršni producent mariborskega dela Animateke Rene Puhar, strokovna vodja projekta Animateka v Mariboru Hana Repše in programski direktor Evropske prestolnice kulture Mitja Čander. Ker ima Animateka pomembno izobraževalno komponento, ki bi vam jo radi predstavili v praksi, bomo posebej za vas, predstavnike medijev, pripravili kratko delavnico, kjer boste videli, kako nastane enostaven animiran film, kako junaki oživijo na platnu in sami izdelali kratko animacijo. Več informacij v pripetem vabilu.

SREČANJE AKADEMIJE EVROPSKE PRESTOLNICE KULTURE

V torek, 4. decembra, se bo na sedežu zavoda MARIBOR 2012 - Evropska prestolnica kulture sestala Akademija Evropske prestolnice kulture. Izjava za medije bo po zaključku srečanja, predvidoma ob 13. uri v Vetrinjskem dvoru (Vetrinjska ulica 30, 2000 Maribor).