O-STA

Na izobraževanje Rails Girls Ljubljana skoraj 600 prijavljenih

Ljubljana, 10. december 2012

Ljubljana, 10. decembra - Konec tega tedna bo v Sloveniji prvič potekalo izobraževanje mednarodnega koncepta in skupnosti Rails Girls, namenjeno spodbujanju žensk k programiranju in soustvarjanju interneta. Da je tudi v Sloveniji za spletno izobraževanje veliko zanimanja, potrjuje število prispelih prijav. Do petka, 7. decembra, ko se je iztekel rok, je bilo oddanih skoraj 600 prijav, prostovoljno sodelovanje pa je ponudilo 41 mentorjev.

Odziv na vabilo za izobraževanje Rails Girls Ljubljana, ki se bo v Sloveniji prvič odvijalo 14. in 15. decembra 2012 v Ljubljani, je izjemen, saj je bilo do petka, 7. decembra, oddanih kar 586 prijav, svojo pomoč pa je ponudilo kar 41 mentorjev prostovoljcev iz Slovenije, Hrvaške in Finske. Večina prijavljenih na izobraževanje Rails Girls Ljubljana prihaja iz Ljubljane in okolice, prijave pa so sicer prispele iz vse Slovenije. Prijave odražajo ciljno skupino, kateri je izobraževanje namenjeno, tako da več kot dve tretjini prijavljenih še nima izkušenj s programiranjem. Kljub temu so prijavljene močno motivirane za pridobivanje novih znanj, kar četrtina ima denimo svoje zamisli za spletne aplikacije, ki jih želi uresničiti. Zaradi izjemnega zanimanja organizatorji dogodka, ekipa Rails Girls Ljubljana, že iščejo možnosti za izvedbo delavnice v dodatnih terminih, ne le v Ljubljani, temveč tudi v drugi krajih po Sloveniji.

Rails Girls je po svetu že razširjena skupnost in koncept izobraževanja, namenjen ženskam, ki želijo samostojno uporabljati osnovna orodja za uresničitev svojih idej na spletu. Prvo izobraževanje Rails Girls so izvedli novembra 2010 na Finskem, zaradi velikega zanimanja pa se je koncept hitro razširil na vse konce sveta. Izobraževanje Rails Girls Ljubljana bo potekalo v prostorih Telekoma Slovenije na Vojkovi 78 v Ljubljani, udeleženkam bodo v pomoč tudi strokovnjaki podjetniškega pospeševalnika TSstartup.

Več informacij o izobraževanju Rails Girls Ljubljana je objavljeno na spletnem mestu railsgirls.com/ljubljana, predstavitev Telekoma Slovenije in podjetniškega pospeševalnika TSstartup na je voljo na spletnem mestu www.telekom.si oz. www.tsstartup.si.

-###-

Telekom Slovenije, d. d.

Služba za korporativno komuniciranje