O-STA

Tudi letos rišemo nasmehe na obraz

Koper, Celje in Škofja Loka, 13. decembra 2012 - Prihajajoči praznični čas je tudi čas daril. Obdarujejo nas dobri možje sorodniki, prijatelji ... Žal nekateri med nami te možnosti nimajo. Brezposelnost, gospodarska kriza in druge težave, ki pestijo marsikatero družino, onemogočajo staršem, da bi svojim otrokom poklonili skromno darilo - pa tudi če je to šolska potrebščina. Na Fakulteti za management Univerze na Primorskem se je v sodelovanju z Mladinskim zdraviliščem in letoviščem RKS Debeli rtič začela dobrodelna akcija, zdaj že drugo leto zapored, katere namen je tokrat zbiranje šolskih potrebščin in športne opreme za otroke iz socialno ogroženih družin.

To dobrodelno akcijo smo prvič začeli lansko leto na pobudo naše študentke Viktorije Arsovske, prejemnice priznanja za prostovoljstvo za leti 2010 in 2011 v Sloveniji, ki je glede na trenutno gospodarsko in ekonomsko stanje predlagala, da bi študenti in predavatelji FM v Kopru, Celju in Škofji Loki zbirali šolske potrebščine za otroke iz socialno ogroženih družin. Akcija se že začenja, trajala pa bo do konca februarja 2013.

Pobuda je našla skupno besedo tudi z Mladinskim zdraviliščem in letoviščem RKS Debeli rtič, kjer so takoj privolili v sodelovanje, saj bodo zbrane potrebščine podarili otrokom, ki bodo zaradi socialne ogroženosti nekaj počitniških dni v letu 2013 preživeli v njihovem letovišču. Da bi med enotedenskim letovanjem z njihovih obrazov izbrisali skrbi in slabo voljo, niso dovolj le delavnice in praznično okraševanje. Otroci želijo doživeti občutek, da bi jim kdo v roke stisnil darilce, ki ga zagotovo ne bodo pozabili, saj so redkokdaj obdarovani.


Vendar v zdravilišču vsega tega ne zmorejo sami, zato potrebujejo našo pomoč. Torej podarite lahko (rabljene) šolske potrebščine (zvezke, barvice, flomastre, šilčke itn.) oziroma (rabljeno) športno opremo (rolerji, skiroji, loparji, hokej palice, blazine itn.).

V Kopru je lokacija zbiranja šolskih potrebščin in športne opreme na sedežu fakultete na Cankarjevi 5, v študijskih središčih v Celju in Škofji Loki pa pri predstavnikih naše fakultete. Zbrane darove bomo na zaključku dobrodelne akcije izročili predstavnikom Mladinskega zdravilišča in letovišča RKS Debeli rtič.

Vsak prispevek bo kamenček v mozaiku izpolnitve nam vsem tako pomembnega cilja - nasmeha in sreče otrok.

Za dodatne informacije: alumni@fm-kp.si.

Hvala vsem, ki nam bodo pomagali risati nasmeh na obraz. Še posebej medijem, ki bodo akcijo podprli.

Sorodne novice:

· Sodelovanje, ki riše nasmeh na obraz (26. 3. 2012)

· Priznanje za prostovoljstvo študentki Viktoriji Arsovski (19. 6. 2012)

· Prejeli vabilo predsednika države na sprejem najboljšim prostovoljcem (13. 6. 2012)