O-STA

Celjani edini, ki bomo kar dvakrat odštevali minute do konca starega leta

Silvestrovanje brez ognjemeta

Celje, 27. december 2012, Celjani smo edini, ki bomo kar dvakrat na prostem odštevali zadnje minute do konca starega leta. Prvo silvestrovanje na prostem se bo v Celju zgodilo v ponedeljek, 31. decembra 2012 točno opoldne v Pravljični deželi na Glavnem trgu, s pravljičnim odštevanjem najmlajših. Proti večeru, v ponedeljek, 31. decembra 2012 ob 22.00 pa se bo začelo prav tako tradicionalno Silvestrovanje na prostem na Trgu celjskih knezov, kjer bodo zbrane zabavali člani skupine Mambo kings. Letos v Celju vstopa v novo leto, zaradi varčevalnih ukrepov in ekološke osveščenosti, ne bo pospremil ognjemet. Pravljično Celje 2012 je omogočila Mestna občina Celje. Organizator Osrednjega programa ter Božično-novoletnega sejma: Zavod Celeia Celje. Ekskluzivni radijski pokrovitelj Pravljičnega Celja, Pravljične dežele in Miklavževega obdarovanja: Radio Antena Štajerska. Ekskluzivni pokrovitelj Pravljičnega Celja v tiskanem mediju: Novi Tednik. Organizator Pravljične dežele: Vladimira Skale, V. S. Styling. V Pravljično deželo vozijo vlaki Slovenskih železnic.Pokrovitelj Pravljičnega Celja 2o12: Elektro Celje / Energija prihodnosti. Več o prireditvah Pravljičnega Celja 2012 na www.celeia.info.

V želji, da bi zagotovili vse pogoje za izvedbo silvestrovanja na prostem, bo v Celju 31. 12. 2012 in 1.1.2 013 izveden poseben prometni režim. Tako bodo na Trgu celjskih knezov zapore prometa v ponedeljek, 31. december 2012, od 19. do 24. ure in v torek, 1. 1. 2013 do 09.00 ure. Prav tako bo delna zapora Prešernove ceste pri Prothasijevem dvorcu v torek, 1. 1. 2013 do 13. ure.

Celje je edino slovensko mesto kjer kar dvakrat odštevamo še zadnje minute starega leta. To pa zaradi tega, ker se prvo silvestrovanje že nekaj let točno opoldne zgodi v Pravljični deželi na Glavnem trgu, kjer se od starega leta najprej poslovijo naši najmlajši obiskovalci. Nekoliko starejši odštevajo zadnje minute starega leta na že tradicionalnem silvestrovanju na prostem, na Trgu celjskih knezov, pred Mestno občino Celje. Letos bo za glasbeno zabavo skrbela skupina Mambo kings.

V priponki prilagamo fotografijo skupine Mambo kings (iz fototeke skupine)

Več informacij: Snežana Gabrovec, Referentka za prireditve, tel.: 03 42 87 932, e-posta:snezana.gabrovec@celje.si