O-STA

MARIBOR 2012: Cikel pogovorov Dvanajst na Prvem programu TVS

Spoštovani predstavniki medijev,

v sklopu projekta DVANAJST v okviru Evropske prestolnice kulture MARIBOR 2012 se na prvem programu Televizije Slovenija v sredo, 9. januarja 2012, začne cikel pogovorov Dvanajst.

Maribor je v letu 2012 gostil 12 izjemnih, na svojem področju mednarodno ključnih in vodilnih osebnosti z raznih področij ustvarjalnosti; od umetniških zvrsti do filozofije. Povezovalni moment in izbirni kriterij vabljenih je bil, da gre za vodilne svetovne predstavnike na svojem področju, ki so posebej za to priložnost zasnovali izviren pogled na izbrani aspekt prihodnosti. Maribor so v sklopu projekta Dvanajst obiskali Boris Groys, Hans Magnus Enzensberger,Tzvetan Teodorov, Jan Fabre, Charles Simić, Hernan Diaz Alonso, Vikas Swarup, Rebecca Horn, Felicitas Hoppe, Goran Stefanovski, Jack Lang in Garry Kasparov. Izjemni misleci in ustvarjalci so s svojo prisotnostjo in vizijo začrtali obris mreže vizij, s tem pa dali kreativni sunek slovenskemu in mednarodnemu prostoru. To je bil obenem izjemen vsebinski in medijski dogodek, ki je vrisal Maribor na globalni zemljevid kreativnih okolij. Eden izmed ciljev projekta je bil prebuditi Maribor, v njem vzpostaviti globalno platformo za ustvarjalni jutri ter ustvariti globalno presečišče, kjer se srečujejo, orientirajo in strukturirajo vizije, ki bodo daljnosežno delovale kot ključni impulzi lokalnemu in obenem mednarodnemu prostoru.

Oddaje bodo, do 20. marca 2013, na sporedu vsako sredo ob 23.05. Prva oddaja z Borisom Groysom, enim najvplivnejših teoretikov na področju sodobne umetnosti in kulture, bo na sporedu že to sredo.

Prijazno vabljeni k ogledu