O-STA

Prek SMS Donacij v letu 2012 zbranih več kot 160.000 evrov

Ljubljana, 8. januarja - Družba Telekom Slovenije s storitvijo SMS Donacija omogoča dobrodelnim, humanitarnim, splošnokoristnim in invalidskim organizacijam hitro, enostavno in učinkovito zbiranje sredstev prek sporočil SMS. V letu 2012 je Telekom Slovenije podprl več kot 50 novih in podaljšal nekaj deset obstoječih SMS Donacij, uspešno je bilo izvedenih več odmevnih humanitarnih akcij in s poslanimi SMS-i zbranih več kot 160.000 evrov. Telekom Slovenije je leta 2012 dobrodelnim akcijam SMS Donacij doniral preko 5.000 evrov.

Mobilna storitev SMS Donacija že od leta 2003 nadvse uspešno deluje na slovenskem trgu. Zaradi vse večjega povpraševanja organizatorjev dobrodelnih akcij in pozitivnega odziva uporabnikov je Telekom Slovenije v lanskem letu uvedel dodatno cenovno kategorijo donacije v višini 5 evrov. Poleg tega je seznam upravičencev do uporabe storitve razširil še na invalidske organizacije. V letošnjem letu pa je predvidena nadgradnja storitve z dodatnimi funkcionalnostmi, ki bodo omogočale še lažjo in bolj učinkovito izvedbo humanitarnih akcij.

Uporabniki storitev Mobitel z SMS Donacijo donirajo tako, da na številko 1919 pošljejo sporočilo SMS z določeno ključno besedo in kot odgovor prejmejo zahvalno sporočilo dobrodelne organizacije, ki so ji sredstva namenili. Z vsakim poslanim sporočilom SMS prispevajo 1 evro ali 5 evrov za točno določen namen posamezne dobrodelne akcije, tako zbrana sredstva pa Telekom Slovenije nakaže organizaciji, ki akcijo izvaja. Pri tem se Telekom Slovenije odreče vsem prihodkom, povezanih s poslanimi sporočili SMS Donacije, organizatorju akcije omogoči brezplačen vklop storitve ter krije stroške obdelave podatkov in logistike SMS Donacije.

V letu 2012 je bilo v sodelovanju z nekaterimi večjimi dobrodelnimi organizacijami in medijskimi pokrovitelji izvedenih kar nekaj odmevnih dobrodelnih projektov. Uporabniki so z donacijami prek storitve SMS Donacija podprli vseslovenski projekt Botrstva, omogočili letovanje socialno ogroženim otrokom in starejšim, pomagali pri zdravljenju otrok z različnimi boleznimi, zbrali sredstva za prehranske pakete in humanitarno medicinske odprave, darovali za pomoč ljudem v državah v razvoju in se predvsem izkazali v akcijah za pomoč poplavljenim območjem v Sloveniji, ki so jih novembra 2012 prizadele vodne ujme. V vseh akcijah je bilo skupno zbranih za več kot 160.000 evrov sredstev, Telekom Slovenije pa je v svojem imenu doniral preko 5.000 evrov. Uspešnost dobrodelnih akcij je dokaz, da je operater s storitvijo SMS Donacija uspešno združil dejavnost mobilnih telekomunikacij in družbeno odgovorno delovanje ter da znajo uporabniki prisluhniti klicu na pomoč, za kar se jim v družbi iskreno zahvaljujejo.

Podrobne informacije o storitvi SMS Donacija so objavljene na spletnih straneh Telekoma Slovenije www.telekom.si, seznam aktivnih SMS Donacij pa na spletnih straneh Mobitel www.mobitel.si.