O-STA

Gorenje se predstavlja na LivingKitchen @ IMM 2013: V središču pozornosti izbor ekskluzivnih vgradnih aparatov

Inovativna tehnologija v kuhinji

Koeln, Velenje, 15. januar 2013 - Gorenje se letos spet predstavlja na mednarodnem sejemskem dogodku a LivingKitchen (14.-20. januar 2013), ki poteka vzporedno z uveljavljenim mednarodnim pohištvenim sejmom IMM v Koelnu. LivingKitchen predstavlja najnovejše kuhinjske trende, namenjen pa je tako kuhinjskim studiem in strokovnjakom iz panoge kot tudi ljubiteljskim kuharjem in navdušencem nad tehnologijo in oblikovanjem. Gorenje na sejemskem prostoru v hali 5.2, št. C 020, velikosti 350 m2, predstavlja izbrane novosti blagovnih znamk Gorenje, Gorenje+ in ATAG, s poudarkom na ekskluzivnih vgradnih aparatih Gorenje+. Še posebej tokrat izpostavljajo dve novosti: inovativno IQcook indukcijsko kuhališče z IQ senzorsko tehnologijo in edinstvenim programom IQsteam za zdravo kuhanje ter prototip pečice iChef+ z Wi-Fi tehnologijo.

IQcook, vrhunska novost Gorenje+

Gorenje na svojem sejemskem prostoru predstavlja širok nabor premijskih vgradnih aparatov, s poudarkom na ekskluzivnih aparatih blagovne znamke Gorenje+, ki je na voljo pri kuhinjskih specialistih in je namenjena najzahtevnejšim kupcem. Aparati Gorenje+ imajo številne tehnološko napredne lastnosti, tudi svetovne inovacij, kot je revolucionarno IQcook indukcijsko kuhališče z edinstvenim programom parnega kuhanja IQsteam, ki popolnoma spreminja način kuhanja ter promovira zdravo kuhanje in prehranjevanje. IQcook je prvo kuhališče na svetu z IQ senzorsko tehnologijo, ki ji lahko popolnoma zaupamo, saj samodejno uravnava procese kuhanja ter pravočasno zazna vse spremembe in sproti prilagaja delovanje kuhališča, da prepreči morebitno prevretje ali prismoditev hrane. Velika novost pa so še prednastavljeni programi kuhanja IQsteam, IQboil, IQpro, IQfry in IQgrill, ki tako poenostavijo pripravo številnih jedi, da smo lahko kuharski mojster, četudi brez izkušenj, predvsem pa nam ni več treba ves čas bdeti nad dogajanjem na štedilniku. Preprosto - kuhamo in sproščeno uživamo!

Wi-Fi kuhanje: inovativna tehnologija v kuhinji

Na veliko veselje tehnoloških navdušencev, Gorenje premierno predstavlja še en tehnološki presežek blagovne znamke Gorenje+. Gre za prototip večkrat nagrajene tehnološke dovršene pečice iChef+ z edinstvenim elektronskim programskim modulom z drsnim upravljanjem s pomočjo velikega interaktivnega barvnega zaslona. PečicaiChef+ je odslej nadgrajena z brezžično povezavo Wi-Fi, ki omogoča daljinsko upravljanje pečice s pomočjo pametnega telefona z Androidnim sistemom. Z aktiviranjem posebne aplikacije, lahko začnemo ali zaključimo postopek pečenja, nadziramo vmesne faze pečenja ter nalagamo slastne recepte.

Vrhunsko oblikovanje in inovativne funkcije aparatov ATAG

Poleg blagovnih znamk Gorenje in Gorenje+ se na Gorenjevem sejemskem prostoru predstavlja tudi blagovna znamka ATAG, premijska znamka višjega cenovnega razreda, ki se večinoma prodaja v kanalih kuhinjskih specialistov na trgih zahodne Evrope in je del Skupine Gorenje od leta 2008.

Blagovna znamka ATAG v leto 2013 vstopa s povsem prenovljenim naborom proizvodov in dokazuje, da je možno vrhunski dizajn skladno združiti z inovativnimi in praktičnimi funkcijami. Inovativno zasnovan plinski gorilnik Fusion Volcano za vok (azijsko ponev) na Atagovih steklokeramičnih plinskih kuhališčih zagotavlja visoko učinkovito segrevanje natanko na sredini dna voka in tako omogoča učinke, ki odlikujejo le najzmogljivejše specialne gorilnike za vok. Med Atagovimi novostmi je tudi sodobna linija aparatov Glass Line, za katero so značilne elegantne čelne plošče iz črnega matiranega stekla. Prav tako je novost privlačno "hladilno središče", ki ga sestavljajo zamrzovalna omara, hladilnik ter hladilna vitrina za vino s prefinjeno oblikovanimi sprednjimi ploščami iz nerjavnega jekla. Temperaturo nadzoruje elektronski sistem Cool Flow System, ki poskrbi, da je temperatura v vsej notranjosti aparata enaka.

Izbrani aparati in linije Gorenje z značajem

Gorenje XtremePower indukcijsko kuhališče z izboljšano PowerBoost funkcijo, energijsko učinkovitejši hladilniki iz Gorenje Retro kolekcije in nova generacija pomivalnih strojev s patentirano funkcijo TotalDry in izjemno prostorno notranjostjo so izbrani izdelki blagovne znamke Gorenje, ki so predstavljeni na LivingKitchen 2013. Še posebej pa velja izpostaviti dve oblikovalski kolekciji, ki bosta zagotovo očarali obiskovalce - Gorenje designed by Karim Rashid in Gorenje Ora-Ïto kolekcija.

Kuhajte. Uživajte. Živite. @ LivingKitchen 2013

Dogodka LivingKitchen v Koelnu se udeležujejo velika imena iz sveta kuhinj in kuhinjske opreme, vključno s svetovno znanimi kuharji, ki zagotavljajo, da s sejemskih prostorov vse dni omamno diši. Gorenje v demo kuhinji kuha z izkušenim in priznanim kuharjem Sascho Wenderothom (Maxxup.at), ki jedi pred občinstvom pripravlja na IQcook indukcijskem kuhališču.

Z udeležbo na mednarodnem dogodku LivingKitchen, Gorenje ostaja zvest svoji viziji kot proizvajalec aparatov za dom, usmerjen v dizajnske aparate, ki z inovativnimi in tehnološko naprednimi rešitvami narekuje nove trende. Vljudno vabljeni, da obiščete Gorenje na sejmu LivingKitchen med 14. in 20. januarjem na sejmu IMM v Koelnu. Domiselni koncepti, novi modeli, navdušujoče predstavitve - LivingKitchen je dogodek za industrijo kuhinjskega pohištva 2013.

Več:

Gorenje at the LivingKitchen 2013 PRESS ROOM