O-STA

Antenna Group in Telekom Slovenije ustanovila skupno družbo

Ljubljana, Atene, 4. februar 2013

Antenna Group, vodilno evropsko medijsko podjetje, in Telekom Slovenije, ena največjih telekomunikacijskih skupin v jugovzhodni Evropi, sta danes ustanovila skupno družbo, ki bo upravljala TV-program in se ukvarjala z razvojem komercialne televizije v Sloveniji. Televizijski kanal Planet TV, ki je novembra 2012 začel oddajati polno programsko shemo, bo v lasti obeh partnerjev, pri čemer bo imela Antenna 51-odstotni delež, hčerinsko podjetje Telekoma Slovenije, TSmedia, pa bo lastnik 49 odstotkov skupne družbe.

Antenna je bila ustanovljena v Grčiji leta 1988 in je v zasebni lasti družine Kyriakou. Razvila se je kot mednarodna skupina, osredotočena na področja brezplačne (free-to-air) TV, plačljive TV, radia, glasbe, izdajanja revij, televizijske produkcije in digitalnih medijev. Posluje v Grčiji, na Cipru, v Srbiji, Črni gori, ZDA, Evropi in Avstraliji. Skupina nadaljuje širitev svojih dejavnosti geografsko in na nova medijska področja, kot so tematski TV-programi in internet.

Glavni izvršni direktor podjetja Antenna Group Theodore M. Kyriakou je takole naznanil novo investicijo: "Slovenija je del naše strategije postati vodilna medijska družba na območju jugovzhodne Evrope. To je regija, ki jo dobro poznamo in kjer smo že dosegli dobre rezultate, vendar pa je Slovenija za Antenno nova država. Partnerstvo s TSmedia in povezovanje z našim strokovnim znanjem ustvarjata prave pogoje, v katerih bo lahko Planet TV uspeval v svojem domačem okolju."

Predsednik uprave Telekoma Slovenije mag. Rudolf Skobe je ob tej priložnosti povedal: "Ob načrtovanju Planet TV smo iskali izkušenega soigralca na področju televizijskega posla, ki bi zagotavljal nadaljnjo rast naše TV. Slovenska televizijska in medijska scena sta zelo konkurenčni in uspeva lahko le najboljšim. Verjamemo, da bo partnerstvo z Antenno zagotovilo, da bo Planet TV še bolj privlačen tako za gledalce kot tudi za oglaševalce."

TSmedia upravlja nekaj izmed najbolj obiskanih spletnih portalov v Sloveniji, med drugim Planet Siol.net in najdi.si. Po besedah direktorja TSmedia mag. Tomaža Pernovška: "Digitalni pogovor zahteva tesno povezovanje med linearnimi in nelinearnimi avdiovizualnimi storitvami. S tega vidika so potencialne sinergije med našim podjetjem in novo ustanovljeno skupno družbo zelo obetavne."

Planet TV bo še naprej ponujal zabavo, novice, oddaje domače produkcije, UEFA Ligo prvakov ter nekatere najboljše svetovne filme in serije. "Naš program bo zanimiv za najširše slovensko občinstvo s posebnim poudarkom na atraktivnem demografskem segmentu gledalcev med 18. in 49. letom starosti," je dodal direktor skupnega podjetja Pavel Stanchev, ki v skupno podjetje prinaša 20 let izkušenj ustanavljanja ter uspešnega upravljanja medijev in televizijskih blagovnih znamk v regiji. "Verjamem, da bodo naše mednarodne izkušnje in dostop do privlačnih vsebin ob podpori domačega znanja prinesli številne koristi slovenskemu občinstvu ter medijskemu trgu."

Za več informacij so vam na voljo:

Urša Čadež Kastelic, Antenna TV SL, pr@planet-tv.si

Darinka Pavlič Kamien, Telekom Slovenije, pr@telekom.si

Katerina Gagaki, Antenna Group, gagakia@antenna.gr

TSmedia, pr@tsmedia.si