O-STA

Gorenje pričelo z redno proizvodnjo v novi tovarni hladilno-zamrzovalnih aparatov v Valjevu

Aktivnosti prestrukturiranja proizvodnih lokacij potekajo po načrtu

Velenje, Valjevo/ Srbija, 15. februar 2013 - Skupina Gorenje je v novi tovarni hladilno-zamrzovalnih aparatov v Valjevu, Srbiji pričela z redno proizvodnjo. To je že drugi obrat Gorenja za proizvodnjo hladilno-zamrzovalnih aparatov v Valjevu. Prvega so odprli leta 2006. V obeh obratih skupaj bo Gorenje letos proizvedlo skoraj 800.000 aparatov. Investicija v novo tovarno znaša dobrih 21 milijonov evrov, redna proizvodnja pa je stekla skladno z načrtom.

Gorenje je v lanskem letu pričelo z obsežnim prestrukturiranjem proizvodnih lokacij s ciljem povečati dobičkonosnost poslovanja in izboljšati konkurenčnost. Doslej je iz tovarne na Finskem v tovarno na Češkem že preselilo celotno proizvodnjo kuhalnih aparatov, v teku pa so aktivnosti preselitve celotne proizvodnje pralnih in sušilnih strojev iz tovarne na Švedskem na Gorenjevo glavno proizvodno lokacijo v Velenju. V poletnih mesecih bo Gorenje iz Švedske v Velenje preselilo še celotno proizvodnjo pomivalnih strojev, ki se bo v Velenju pričela septembra. Po zaključku vseh aktivnosti prestrukturiranja bo Gorenje gospodinjske aparate proizvajalo le na treh lokacijah: v Sloveniji, Srbiji in na Češkem.

V tovarni v Valjevu je Gorenje preselilo večino proizvodnje hladilno-zamrzovalnih aparatov, v Velenju pa ostaja proizvodnja vgradnih hladilno-zamrzovalnih aparatov in samostojnih hladilno-zamrzovalnih aparatov, ki rangirajo v višjih cenovnih razredih.

Kontakt: Elizabeta Biluš Odnosi z javnostmi T + 386 3 899 7381 E elizabeta.bilus@gorenje.com