O-STA

Nova grafična podoba SiOL-ove spletne pošte in druge uporabne novosti

Ljubljana, 21. februarja - V Telekomu Slovenije so prejšnji teden začeli svoje uporabnike SiOL-ove oziroma Planetove elektronske pošte postopoma obveščati o novostih, ki jih lahko pričakujejo marca. Marca bodo namreč uporabnikom predstavili novo grafično podobo SiOL-ove spletne pošte na spletnem vmesniku, kjer uporabniki preverjajo svojo e-pošto.

Poleg grafične prenove, ki prinaša boljšo uporabniško izkušnjo, bodo uporabnikom predstavili tudi vrsto uporabnih in koristnih novosti. Te se nanašajo na možnost dodajanja zunanjih e-poštnih računov, uporabo koledarja, enostavno beleženje opravil, tako imenovano Aktovko za shranjevanje dokumentov, spremljanje Facebookovega in Twitterjevega računa v okviru e-pošte, povezave do obvestil in informativnih spletnih mest ter dostop do pošte preko brskalnika na mobitelu.

Do prenovljenega spletnega vmesnika za SiOL-ovo spletno pošto bodo lahko uporabniki še naprej dostopali z enakimi podatki (uporabniškim imenom in geslom) kot doslej, od včeraj pa lahko vidijo tudi prenovljeno vstopno stran za prijavo v SiOL spletno pošto.

Te spremembe bodo na voljo tudi uporabnikom Planetove e-pošte, vendar pa se bo njim poleg vseh naštetih sprememb spremenilo tudi spletno mesto za dostop do nje. Uporabniki Planet e-pošte bodo do svojega poštnega predala dostopali preko skupne vstopne točke na portalu PlanetSiOL.net. Spremembe gesla in vzdevka, ki ga do spremembe vstopne točke za spletni dostop lahko urejajo na spletnem portalu Planet SiOL.net, pa bodo po novem lahko urejali na portalu Moj Telekom (v sklopu Moj Mobitel).

Za uporabnike Planetove e-pošte se bo torej spremenilo le, da na strani http://www.planet.si ne bodo imeli več možnost urejati spremembe gesla in vzdevka, in pa, da bodo morali kreirati nadprijavo in se upariti s svojo mobilno številko, tako da bodo lahko dostopali do nastavitev za Planetovo e-pošto, ki bo od jutri, kot rečeno, na portalu moj.mobitel.si.