O-STA

Stonesoft predstavlja dva nova modela v družini naprav Stonesoft 1000 Series

18.2.2013
Helsinki, Finska in Atlanta, ZDA - korporacija Stonesoft, vodilni ponudnik varnostnih rešitev in programske opreme za veliko dostopnost na področju velikih podjetij, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

nas je v začetku januarja 2013 obvestil o dveh novih napravah s povečano prepustnostjo in odličnim razmerjem med ceno in zmogljivostjo iz platforme Stonesoft 1000 - Stonesoft 1035 ter 1065.

Stonesoft 1035 je vstopni, v strežniško omaro vgradljiv model namenjen za sedanje in prihodnje potrebe manjših in srednje velikih podjetij ter ločenih oddelkov. Na modularnosti temelječa arhitektura in popolna funkcionalnost pogona Security Engine zagotavljata fleksibilnost in zmogljivosti, ki smo jih prej bili deležni samo v modelih višjega razreda. Ta model se že dostavlja strankam.

Stonesoft 1065 je naprava namenjena manjšim ter srednje velikim podatkovnim centrom in centralnim točkam srednje velikih komunikacijskih omrežij. Ta model bo možno dobaviti aprila 2013.

Napravi povečujeta različne možnosti povezljivosti, ki so bile do sedaj na razpolago v vstopnih modelih, predvsem z kar 10 gigabitnimi vmesniki in povečano zmogljivostjo. Licenca Security Engine omogoča obratovanje v več vlogah:

- kot Firewall / VPN rešitev (layer 3) s funkcionalnostmi varnega usmerjanja, NAT ter IPsec VPN gateway,

- kot IPS rešitev (layer 2) v IDS ali 'inline' IPS postavitvi, ter

- kot Layer 2 Firewall.

Povezavi do izvorne novice:

http://www.stonesoft.com/en/company/press_and_media/releases/en/2013/05022013.html

### ### ###


O podjetju Stonesoft:

Stonesoft Corporation, ustanovljeno leta 1990, je vodilni ponudnik integriranih mrežnih varnostnih rešitev z mednarodno pisarno v Helsinkih - Finska; ameriško v Atlanti - Georgia in pisarno za azijsko pacifiški prostor v Singapurju. Stonesoft je ponudnik globalne tehnologije omrežne varnosti in velike dosegljivosti (clustering) za podjetja, ki uporabljajo poslovno kritične omrežne aplikacije na Internetu in mobilnih strežnikih. Stonesoft StoneGate(TM) je požarni zid in rešitev VPN, ki ponuja napredno varnost, dinamično razvrščanje obremenjenosti in veliko dosegljivost. Produkti StoneBeat(R) pa dodajajo enako funkcionalnost ostalim požarnim zidovom, spletu in nadzoru nad vsebinami v omrežnih in brezžičnih okoljih. Vse rešitve Stonesoft so narejene tako da podpirajo varno, vedno dosegljivo globalno okolje.

Več informacij o Stonesoft in njihovih izdelkih na http://www.stonesoft.com


Dodatne informacije:

Alen Šalamun, tehnični direktor
alen.salamun@real-sec.com

REAL security d.o.o.
Meljska cesta 1
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com