O-STA

Programska shema SiOL TV se je spremenila

Ljubljana, 7. marca - Kot so v Telekomu Slovenije napovedali prejšnji teden, so v včeraj spremenili programsko shemo za SiOL TV. Na željo številnih naročnikov so spremenil oštevilčenje programov, ki so po novem razvrščeni po sklopih oziroma tematiki. Tako so na programskih mestih od 1 do 14 uvrščeni najbolj gledani programi, na programskih mestih od 100 naprej so dokumentarni programi, od 200 naprej filmski, od 300 naprej pa zabavni programi. Na programskih mestih nad 400 lahko gledalci spremljajo vse programe za otroke, od 500 naprej pa vse športne programe. Programska mesta od 600 naprej so namenjena glasbenim in radijskim programom, od 670 naprej pa še preostalim lokalnim in informativnim programom.

Pri vseh, ki so si vrstni red programov že prej razvrstili po svojih potrebah, se nastavitve niso spreminjale. Vsi drugi, ki si programov še niso razvrstili po svojih željah, lahko to kot doslej storijo preko servisnih strani na spletnem portalu moj.telekom.si. Po novem lahko premikajo tudi tista programska mesta, ki jih doslej ni bilo mogoče. Svoje uporabnike so v Telekomu Slovenije o spremembah obveščali z direktno pošto, elektronsko pošto in elektronskimi novicami, preko svojih spletnih portalov in z javnimi objavami. Nekateri uporabniki so vsa sporočila očitno spregledali, čemur v Telekomu Slovenije pripisujejo, da so poleg številnih pohval zaradi nove sheme dobili tudi več klicev za pomoč in svetovanje pri nastavitvi in oštevilčenju sheme. .

Poleg teh sprememb je Telekom Slovenije pri storitvi SiOL TV včeraj uvedel še nekatere druge novosti, ki se nanašajo na programske pakete in uvedbo novih programov ter povečanje števila programov v visoki ločljivosti. SiOL TV bo zagotavljal kar 27 programov v visoki ločljivosti, v prihodnje pa bo ponudba teh še večja. Največ novosti je za naročnike programskega paketa Mega. Naročniki paketa Mega so samodejno prešli na nov, nadgrajeni paket Mega HD, ki je poleg vseh že obstoječih programov obogaten s kar 17 programi v visoki ločljivosti in petimi dodatnimi programi standardne ločljivosti. Paket Mega HD vsebuje kar 20 programov HD. Visoko ločljivost podpirajo vsi tipi komunikatorjev SiOL TV, ki so trenutno na trgu in pri uporabnikih.