O-STA

Cyberoam predstavil nove virtualne naprave za VMware in Hyper-V

10.3.2013
Cyberoam, uveljavljeni proizvajalec varnostnih rešitev za končne in prehodne točke omrežja z integrirano celostno varnostno zaščito UTM, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

je v začetku februarja 2013 javnosti predstavil paleto virtualnih UTM naprav, s katerimi dopolnjujejo svojo ponudbo strojnih UTM rešitev v popolno družino varnostnih rešitev UTM za vsa okolja in potrebe. Naprave v ponudbi nosijo oznake CRiV-1C, CRiV-2C, CRiV-4C, CRiV-8C ter CRiV-12C - v odvisnosti od števila navideznih procesorskih jeder. Naprave so primerne za naslednja navidezna okolja:

  • VMware ESX / ESXi
  • VMware Workstation
  • VMware Player
  • Hyper-V

UTM je akronim za Unified Threat Management in pomeni naprave, ki v eni škatli združujejo vse, kar podjetje povezuje vzpostavitev svojega omrežja in za interakcijo z internetom, od komunikacijskih do varnostnih zmogljivosti. Platforma Cyberoam UTM je uvrščena v kvadrant vizionarjev v Gartnerjevem '2010 Magic Quadrant for Unified Threat Management', uredniki revije SC Magazine pa ji redno dodeljujejo najvišjo možno oceno pet zvezdic na testih varnostnih rešitev. Namenjena je za organizacije vseh vrst in velikosti, od domov in domačih pisarn, preko manjših oddaljenih lokacij, do največjih podjetij. Vključujejo omrežno povezljivost, na identitetah temelječ dostop in rabo in popoln nabor varnostnih funkcij za zagotavljanje maksimalne učinkovitosti. ESA - Extensible Security Architecture - in več-jedrna tehnologija zagotavljajo visoko varnost in zmogljivost.

Družine UTM naprav Cyberom so okvirno:
- naprave za dom, majhne pisarne ali oddaljene pisarne,
- naprave za majhna in srednje velika podjetja,
- naprave za velika podjetja in organizacije, ter
- virtualne naprave.

Avtor: Robert Lubej


Povezava do originalne novice:

http://www.cyberoam.com/pressrelease_virtualutm.html


### ### ###


O Cyberoam

Cyberoam je svetovno uveljavljeni dobavitelj varnostnih rešitev za: zaščito omrežja in omrežnih prehodnih točk s celostnim naborom varnostnih funkcij (naprave Cyberoam UTM in Cyberoam NetGenie), centralno upravljanje varnosti in varnostnih rešitev (naprave Cyberoam Central Console), beleženje in poročanje dogodkov (odprto-kodne in strojne rešitve Cyberoam iView), ter zaščito končnih točk in podatkov (naprave Cyberoam Endpoint Data Protection). Vse njihove rešitve so na razpolago v oblikah primernih tako za največja, kot tudi za majhna in srednje velika podjetja, ter tudi za dom.

Platforma Cyberoam UTM je uvrščena v kvadrant vizionarjev v Gartnerjevem '2010 Magic Quadrant for Unified Threat Management', uredniki revije SC Magazine pa ji redno dodeljujejo najvišjo možno oceno pet zvezdic na testih varnostnih rešitev. Analitiki podjetja Frost & Sullivan so izbrali Cyberoam v seznam 'Emerging Vendor of the Year for 2008'.

Cyberoam je pravzaprav oddelek podjetja Elitecore Technologies Ltd. (http://www.elitecore.com/), ki je bilo ustanovljeno leta 1999, ki ima dandanes več kot 750 zaposlenih, in za katerega je od leta 2007 naprej The Carlyle Group glavni investitor podjetja.

Več o podjetju, katerega sedež je v ZDA - New Jersey, najdete na spletnih straneh: http://www.cyberoam.com


Dodatne informacije:
Matic Knuplež, inženir IT varnosti
matic.knuplez@real-sec.com

REAL security d.o.o.
Meljska cesta 1
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com