O-STA

Mobitel LTE/4G prinaša nove dimenzije mobilnega interneta

Ljubljana, 20. marca - Telekom Slovenije predstavlja svoje najzmogljivejše in najhitrejše mobilno omrežje Mobitel LTE/4G, ki omogoča še hitrejši prenos podatkov. Prednosti izjemnih prenosnih hitrosti lahko uporabniki z jutrišnjim dnem preizkusijo v okviru nove ponudbe (v promocijske obdobju celo brezplačno) ter se odločijo za nakup aktualnih mobilnih naprav LTE po akcijskih cenah. Z novo ponudbo Telekom Slovenije na domačem trgu prvi omogoča celovito in kakovostno uporabniško izkušnjo tehnologije LTE.

Vrhunska tehnologija najzmogljivejšega in najhitrejšega mobilnega omrežja Telekoma Slovenije omogoča bistveno večje hitrosti mobilnega prenosa podatkov, s tem pa še boljšo uporabniško izkušnjo pri uporabi tudi najzahtevnejših spletnih storitev. Prednosti hitrega prenosa podatkov Mobitel LTE/4G lahko z jutrišnjim dnem izkoristijo vsi imetniki naprednih naprav LTE, tako da si vklopijo storitev, ki jim omogoča dostop do omrežja Mobitel LTE/4G.

Pri tem lahko izbirajo med dvema različnima ponudbama in se skladno s svojimi uporabniškimi navadami odločijo za tisto, ki jim bolj ustreza.

Uporabniki LTE-telefonov in podatkovnih naprav si lahko v okviru obstoječega naročniškega razmerja Mobitel vklopijo storitev Hitri internet LTE/4G. Ta je v promocijskem obdobju vse do 31. 12. 2013 vsem Mobitelovim naročnikom na voljo brezplačno. Po izteku promocijskega obdobja bo cena storitve 6 evrov.

Uporabniki podatkovnih naprav LTE, kot so modem USB ali MiFi, pa se lahko odločijo za samostojno naročniško razmerje za podatkovni paket Internet LTE/4G ali Internet LTE/4G poslovni. Omenjena paketa v mesečno naročnino 39 evrov vključujeta 40 GB prenesenih podatkov in LTE MiFi-modem ZTE MF91D za 1 evro, ob vezavi za 24 mesecev. V promocijskem obdobju od 21. 3. do 31. 8. 2013 velja 50-odstotni popust na naročnino za obdobje šestih mesecev od sklenitve naročniškega razmerja.

V ponudbi Telekoma Slovenije so že na voljo tudi napredne in zmogljive naprave LTE po ugodnih cenah, pametna telefona HTC One SV in Sony Xperia Z ter MiFi-modem ZTE MF91D. Skladno s smernicami svetovnih trgov pa bo ponudba naprav LTE v prihodnje še bogatejša.

Uporabniki Telekoma Slovenije lahko izkoristijo tudi možnost brezplačnega preizkusa prednosti, ki jih prinaša najhitrejši mobilni internet Mobitel LTE/4G. Storitev Hitri internet LTE/4G namreč naročnikom storitev Mobitel omogoča dostop do omrežja Mobitel LTE/4G

brez dodatnih stroškov; svoj naročniški paket enostavno nadgradijo in v promocijskem obdobju do 31. 12. 2013 storitev Hitri internet LTE/4G v Mobitelovem omrežju preizkušajo brezplačno. V prodajnih centrih Telekoma Slovenije pa je na voljo tudi LTE-naprava, ki si jo lahko vsi Telekomovi naročniki brezplačno izposodijo za testiranje.

Omrežje Mobitel LTE/4G je domačim uporabnikom mobilnih telekomunikacij na voljo v kar sedemindvajsetih večjih krajih: Ajdovščina, Brežice, Celje, Domžale, Grosuplje, Kamnik, Koper, Kranj, Krško, Ljubljana, Maribor, Metlika, Murska Sobota, Nadgorica, Nova Gorica, Novo mesto, Polzela, Portorož, Postojna, Ptuj, Šempeter, Šentjur pri Celju, Solkan, Šoštanj, Trbovlje, Velenje in Vrhnika. Omogoča izjemno visoke prenosne hitrosti, ki teoretično segajo do 100 Mb/s v smeri proti uporabniku in do 50 Mb/s v obratni smeri. Hitrosti, dosežene v praksi, so odvisne od radijskih razmer, na katere vplivajo različni dejavniki, kot so zasedenost omrežja, mikrolokacija ipd. Izraz "najzmogljivejše" oz. "najhitrejše" se nanaša na najvišje teoretične hitrosti prenosa podatkov, ki se lahko v mobilnem omrežju Telekoma Slovenije dosežejo v tehnologiji LTE/4G v primerjavi z najvišjimi hitrostmi prenosa podatkov v tehnologijah GSM in UMTS v istem omrežju. Telekom Slovenije bo z nadaljnjimi vlaganji v omrežje LTE/4G in tudi v druga svoja omrežja nadaljeval v skladu s svojo naložbeno politiko, premišljeno in preudarno, vsekakor pa v skladu z odzivi, trendi in smernicami s trga.

Za uporabo zmogljivega omrežja Mobitel LTE/4G uporabnik potrebuje mobitel ali podatkovno napravo LTE/4G, signal omrežja Mobitel LTE/4G ter vklopljeno storitev Hitri internet LTE/4G. Uporabniki, ki še nimajo napredne kartice USIM, le-to dobijo v najbližjem Telekomovem centru oziroma v široki prodajni mreži Telekoma Slovenije.

Prenos podatkov v omrežju LTE/4G se obračuna po veljavnem ceniku govornih in podatkovnih paketov ter dodatno zakupljenih količin prenosa podatkov. Da bo uporabniška izkušnja Mobitel LTE/4G še boljša, uporabnikom svetujemo uporabo storitev Mobilni Internet oz. Instant Internet. V kolikor prenos podatkov potrebujejo na dveh ločenih napravah, priporočamo storitev SIM 2. Vse navedene cene vključujejo DDV.


Za dodatne informacije obiščite najbližji Telekomov prodajni center, www.mobitel.si in www.telekom.si ali pokličite Center za pomoč uporabnikom na 041 700 700 oz. 080 80 00.

V Telekomovih centrih in prodajni mreži Telekoma Slovenije se lahko pestro ponudbo privlačnih in zmogljivih mobilnikov ter podatkovnih naprav LTE/4G tudi ogledate, prijazni in strokovni svetovalci pa vam bodo pomagali pri izbiri.