O-STA

McAfee ima glede na SC Magazine najboljšo varnostno rešitev za zaščito podatkovnih baz

McAfee, vodilni dobavitelj varnosti z najobsežnejšo ponudbo vseh vrst rešitev za zaščito vseh vrst in velikosti strank, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o., je postal v okviru izbora '2013 SC Awards' prejemnik nagrade za najboljšo rešitev za zaščito podatkovnih baz. SC Magazine je namreč podjetju v kategoriji 'Best Database Security Solution' podelil priznanje 'GOLD winner'. Več o tem je v izvorni novici na spodaj zapisanem naslovu, tukaj pa sledi mnenje ocenjevalcev.

SC Magazine:

Podatkovne baze, ki hranijo poslovne informacije, so kronski dragulji vsake organizacije. So pa tudi glavne tarča vseh napadalcev, ki želijo od zunaj ali znotraj sistema priti do podatkov, ki jim niso namenjeni. Izkazalo se je, da varnostne rešitve na obrobju omrežja in tiste že vgrajene v sisteme upravljanja podatkovne baze (DBMS, RDBMS) ne zagotavljajo dovolj zadostne zaščite za najbolj pomembne podatke, potrebujemo specializirane varnostne rešitve drugih proizvajalcev in med temi ponudniki je tudi McAfee. McAfee Database Security nam omogoča sprotno in zanesljivo zaščito sistema podatkovne baze in podatkov v njem, in sicer pred zunanjimi in notranjimi nevarnostmi, in celo v primeru napada iz že podlegle druge podatkovne baze. McAfee rešitev je na voljo kot programska oprema in ne ovira ali obremenjuje samega sistema ali uporabnikov, ne zahteva arhitekturnih sprememb ali povzroča izpad podatkovne baze med nameščanjem. Priročno in za vpogled v podatkovno okolje zelo uporabno orodje je primerno za organizacije vseh vrst in velikosti.

Pri McAfee-ju nam je všeč, da nam ponuja celotno paleto produktov ki zadoščajo vsem potrebam in so v celoti integrirane v enotno upravljalno ogrodje McAfee ePolicy Orchestrator. S tem nam močno olajšajo namestitev, upravljanje in spremljanje celotne varnostne infrastrukture, tudi v virtualiziranih okoljih ali v povezavi s strežniškimi oblaki. Npr. spremljanje vseh relevantnih aktivnosti povezanih s podatkovno bazo - je preprosto, možno brez sprememb na podatkovni bazi sami in brez posegov v omrežje, a kljub temu nam omogoča obveščanje v sprotnem času in npr. izredno prekinitev podatkovne seje, s funkcijo 'Virtual Patching for Databases' pa lahko zaznamo in preprečimo napade, ki zlorabljajo znane ranljivosti na neposodobljenih strežnikih.

Avtor: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://www.mcafee.com/uk/about/news/2013/q1/20130307-01.aspx

### ### ###

O McAfee

McAfee je eden od vodilnih in predvsem največjih ponudnikov varnostnih rešitev na svetu, kar dokazuje z velikim tržnim deležem in širokim naborom izdelkov. Njihove rešitve obsegajo preverjene proaktivne varnostne produkte in storitve vseh vrst - protivirusne programe, izdelke za boj proti neželeni elektronski pošti, požarne pregrade, sisteme za preprečevanje vdorov ter druge programske in strojne varnostne rešitve ter storitve v oblaku - namenjene zaščiti sistemov, omrežij in posameznih računalnikov ter prenosnih naprav. Večkrat nagrajen razvojni oddelek podjetja pripravlja inovativne rešitve za domače uporabnike, podjetja, javne organizacije in ponudnike storitev. S temi izdelki se zagotavlja informacijska varnost, skladnost, preprečuje prekinitve v poslovanju, ohranja integriteto poslovnih podatkov, odkriva ranljivosti, nadzira in izpopolnjuje varnost sistemov.

Med uporabniki izdelkov McAfee so tako največje vladne organizacije in mednarodne korporacije, kot tudi milijoni domačih uporabnikov ali majhnih podjetij in družinskih obrti. Podjetje McAfee je ustanovil John McAfee leta 1987, v kasnejših letih pa je razširilo ponudbo z mnogimi pomembnimi pripojitvami ter tako postalo vodilno svetovno podjetje z najbolj popolno ponudbo varnostnih rešitev nasploh.

McAfee zagotavlja obsežno varnost z dobavljanjem vseh vrst varnostnih rešitev za vse vrste strank.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.mcafee.com

Dodatne informacije:

Matic Knuplež, inženir IT varnosti

matic.knuplez@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Meljska cesta 1

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com

info@real-sec.com