O-STA

NetClarity je predstavil na svetu najmanjšo napravo za nadzor pristopa do omrežja - NACwall NANO

NetClarity, ponudnik za rabo enostavnih a hitrih, zmogljivih in stroškovno učinkovitih rešitev za nadzor povezljivosti z omrežji (NAC), ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o., ima v ponudbi dva modela naprav iz družine rešitev za nadzor in zaščito pristopa do omrežij (NAC - network access control) - NACwall NANO 25 ter NANO 100.

Napravi sta med najmanjšima napravama tega tipa na svetu, kar je pravzaprav zelo dobra stvar, majhnost se tukaj ne ocenjuje po fizični velikosti ali učinkovitosti, temveč po okoljih, za katere sta namenjeni. Cyber-kriminalcev ne zanimajo več le največje svetovne korporacije ali vladne organizacije, napadati so pričeli tudi srednje velika in majhna podjetja. Le-ta zato potrebujejo varnostne rešitve prirejene za SMB tržišče - po funkcijah morajo biti enake velikim sistemom, a cenejše in enostavnejše za umestitev v okolje in uporabo.

NACwall NANO 100 je namenjen za zaščito podjetij z omrežji z do 100 elementi, NACwall NANO pa predvsem za podružnice ali zelo majhna podjetja z do 25 elementi v omrežju.

Ključne lastnosti:

  • zasede zelo malo prostora, omogoča tudi stensko montažo,
  • majhna poraba in izguba toplotne energije, skladnost z EnergyStar,
  • tiho obratovanje brez ventilatorjev,
  • oddaljeno upravljanje (TLS/SSL) je mogoče z vseh NACwall Enterprise naprav,
  • enostavnejše upravljanje z vgrajenim i KVM opcijami in varnim spletnim vmesnikom,
  • blokiranje škodljivih elementov na žičnem ali brezžičnem omrežju v roku nekaj milisekund,
  • karantena za sisteme okužene z grožnjami ničelnega dne, ki poskušajo kontaktirati nadzorne centre,
  • namestitev in zagon že v nekaj minutah,
  • omogoča poceni preverjanje skladnosti z PCI-DSS.

Avtor: Robert Lubej

Povezava do domače strani:

hhttp://www.netclarity.net/products/nano

### ### ###

O NetClarity, Inc.

Misija podjetja NetClarity je razvoj naprednih tehnologij naslednje generacije - predvsem zagotavljanje za implementacijo in uporabo enostavne, a hitre, zmogljive in stroškovno učinkovite tehnologije za nadzor dostopa do informacijskih omrežji (NAC - network access control). Najpomembnejši rezultat njihovega dela je družina naprav NACwall, ki zagotavljajo močno zaščito računalniških omrežij a, za razliko od drugih kompleksnih NAC rešitev, temeljijo na plug-and-play principu, ki zagotavlja enostavno vgradnjo in uporabo. Njihove rešitve so zato primerne tudi za najmanjša podjetja z omejenimi financami in znanjem.

To podjetje s sedežem na vzhodni obali ZDA obstaja od leta 2003, stranke in partnerje pa ima po vsem svetu. Je prejemnik visokih ocen na neodvisnih testiranjih, v podjetju nastajajoča tehnologija pa je uvrščena na seznam 20 najbolj inovativnih tehnologij nastalih zadnjih 20 letih.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.netclarity.net/

Dodatne informacije:

Matic Knuplež, inženir IT varnosti

matic.knuplez@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Meljska cesta 1

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com

info@real-sec.com