O-STA

Vabilo na seminar: Kako obvladati podjetniški labirint?

Nekega jutra je Nejca prešinila ideja: "kaj pa če bi se lotil lastnega posla?". Pripravil si je kavo, se usedel za računalnik in začel brskati za informacijami.

Nekaj idej se mu je že porodilo v glavi, vendar si niti predstavljal ni, da je možno početi toliko stvari. Sprehodil se je po dejavnostih, katere bi moral priglasiti in kar naenkrat se mu je odprla domišljija, saj bi lahko počel še marsikaj.

Odpravil se je na VEM točko, da bi registriral podjetje, vendar vse skupaj ni bilo tako preprosto, kot si je zamislil. Želel je namreč registrirati podjetje, katerega ime bi bila angleška beseda. Prijazna referentka mu je razložila, da to ne bo šlo in da si mora izmisliti drugo ime.

Ko je končno opravil registracijo podjetja, se je odpravil v prvo nadstropje, kjer se je spoznal s svojo novo računovodjo. Za začetek se je želel z njo spoznati in dogovoriti za način vodenja knjig. Tam pa je izvedel, da je lahko vse skupaj še bolj preprosto, saj lahko postane "normiranec". Vendar ne bo mogel uveljavljati vseh olajšav.

Izvedel je tudi, da potrebuje poslovni načrt in da lahko kandidira na razpisu za nepovratna sredstva.

Po nekaj mesecih uspešnega poslovanja, je Nejc začutil, da se je posel ustavil. Do te točke je rastel, sedaj pa stoji na enem mestu.

Zopet se je obrnil na znanje na internetu in ugotovil, da mora stopiti v korak s časom in si pripraviti spletno trgovino. Vendar ni imel ideje, kaj potrebuje za to. Izvedel je tudi, da zgolj prisotnost na internetu ni zadosti in da bo potreboval dober marketing.

Podjetniška pot nikoli ni preprosta, je pa do roba polna novih izkušenj in znanj. Vsak podjetnik se kdaj počuti, kot da je izgubljen v labirintu in ne ve ali iti levo ali desno. S tem namenom smo pripravili prav poseben seminar Kako obvladati podjetniški labirint?, ki vas bo usmeril na pravo pot.

Avtorica: Urška Petrič, Data d.o.o.