O-STA

Uradni videospot himne EuroBasketa ugledal luč sveta

Ljubljana, 24. december 2013

Ljubljana - Luč sveta je ugledal uradni spot himne EuroBasketa 2013 Rad imam košarko, ki jo izvajajo Zoran Predin in CoverLover.

NEPOSREDNA POVEZAVA DO SPOTA

Rdeča nit spota so slovenski navijači, nagrajenci akcije "Košarko čutim", ki so bili glavne zvezde navijaškega dne in so spoznali kako je biti reprezentant Slovenije. Srečali so s strokovnim štabom reprezentance na čelu s selektorjem Božidarjem Maljkovićem, se družili z Jako Blažičem in Edom Murićem, spoznali analizo nasprotnika in strokovne prijeme vodstva, oddelali krajši kondicijski trening in celo odigrali medsebojno tekmo, med katero jih je presenetila velika skupina prostovoljcev v vlogi navijačev.

Lokalni organizacijski odbor EuroBasketa 2013 je želel na ta način poudariti pomen slovenskih navijačev za uspeh moštva in prvenstva, prikazati, da imajo ti pri nas poseben status in, da je za Slovenijo res lepo navijati. Biti navijač v Sloveniji bo nekaj posebnega tudi za tuje obiskovalce. Sporočilo spota je tako usmerjeno v pričakovanje naslednjih mesecev in evforijo pred največjim športnim dogodkom v zgodovini samostojne Slovenije. Več kot tisoče besed pove tudi dejstvo, da je spot premierno predstavljen v večeru pred slovenskim državnim praznikom.

Spot je bil posnet na treh lokacijah in sicer v hotelu Plaza, v legendarni dvorani Ježica ter na Ljubljanici. Potek navijaškega dne, v katerem spremljamo izbrano navijaško vrsto od srečanja v hotelu do tekme v dvorani, je začinjen s potovanjem Zorana Predina in skupine CoverLover po Ljubljanici, ki predstavlja glavno mesto Slovenije v katerem se bo prvenstvo odvijalo vse tri tedne. Spot tako tudi simbolično ponazarja pot do EuroBasketa, do katerega je ostalo le še 71 dni.

Spot so pripravili EP 2013, d.o.o., agencija Zadrga, režiser Slobodan Maksimović ter produkcijska ekipa Bazamedia 2.1 v sodelovanju z drugimi partnerji, prostovoljci in navijači.

BESEDILO HIMNE

FOTOGALERIJA DNEVA IZBRANIH NAVIJAČEV V VLOGI REPREZENTANTA IN SNEMANJE SPOTA