O-STA

Enterprise vstopa na Nizozemsko v okviru širitve po Evropi

24. junija 2013

LONDON - (BUSINESS WIRE) - Enterprise Rent-A-Car je imenoval podjetje SharingMatters BV za razvoj izposoje avtomobilov na Nizozemskem pod znamko Enterprise, kar je del Enterprisove strategije širitve po Evropi.

Podjetje bo najprej zagotovilo prisotnost po večjih nizozemskih letališčih, odprtje prve poslovalnice pa se pričakuje v začetku septembra 2013. Temu bodo kmalu sledile še večje železniške postaje po državi. Namen je ustvariti mrežo mest za izposojo po Nizozemskem v večjih transportnih in mestnih središčih za servisiranje naraščajočih potreb prihajajočih potnikov, ki so na oddihu in na poslovnih poteh.

Imenovanje podjetja SharingMatters predstavlja naslednji korak v programu širitve znamke Enterprise po Evropi, da bi svetovnim popotnikom, ki iščejo učinkovit najem visoke kakovost, ponudili večjo izbiro. S to širitvijo se Enterprise približuje cilju obvladovanja mreže, ki predstavlja 100 odstotkov evropskega povpraševanja po najemu avtomobilov.

Najnovejšega igralca v nizozemskem sektorju najema avtomobilov je ustanovila vodstvena ekipa s Thomasom Woltersom na čelu. Z dolgoletnimi in poglobljenimi izkušnjami na področju izposoje avtomobilov in globokim razumevanjem potreb in pričakovanj mednarodnih in domačih najemnikov SharingMatters združuje nekatere najbolj nadarjene strokovnjake na področju izposoje, ki jih odlikujejo prepričljivi uspehi. Podjetje načrtuje naskok na trg mobilnosti, ki je vreden prek milijarde evrov letno.

Peter A. Smith, podpredsednik podjetja Enterprise za franšize po svetu, je povedal: "Z velikim veseljem pozdravljamo SharingMatters v naši rastoči mreži podjetji v okviru znamke Enterprise po Evropi. To je mlado podjetje z globokimi koreninami v nizozemskem sektorju izposoje in souporabe avtomobilov in z zagonom za ustvarjanje podjetja, ki bo pomenilo pravo spremembo za prihajajoče stranke na oddihu ali poslovni poti."

Nizozemska je eno najmočnejših evropskih gospodarstev in ima skoraj 17 milijonov prebivalcev. V tej državi posluje tudi veliko multinacionalk, poleg tega pa je uspešno tudi domače prebivalstvo.

Direktor podjetja SharingMatters BV Thomas Wolters je povedal: "Vključitev v mrežo Enterprise je velik dosežek za SharingMatters in idealen korak k nudenju storitev zahtevnim mednarodnim strankam in visoko konkurenčnemu nizozemskemu trgu. Veseli smo, da smo del rastoče navzočnosti znamke Enterprise po Evropi in da igramo svojo vlogo pri svetovni širitvi izrednega ponudnika na področju mobilnosti."

"Enterprise je že zdaj daleč največji ponudnik produktov izposoje in souporabe avtomobilov na svetu, njegova osredotočenost na izpolnjevanje potreb vsake posamezne stranke in vsake soseske pa je ostala enako močna kot na začetku," je dodal Wolters. "V zelo veliki meri si delimo to osredotočenost in najemnikom avtomobilov na Nizozemskem želimo nuditi izvrstne storitve."

O podjetju Enterprise Rent-A-Car

Enterprise Rent-A-Car je v lasti in upravljanju podjetja Enterprise Holdings s sedežem v St. Louisu, ki je največji ponudnik storitev izposoje avtomobilov na svetu. Enterprise Rent-A-Car upravlja z lastnimi podjetji v Veliki Britaniji, Nemčiji, Irskem, Franciji, Španiji, ZDA in Kanadi s preko 7000 poslovalnicami po svetu.

Enterprise tudi hitro širi svoje poslovanje na letališčih in transportnih središčih po celem svetu prek franšiz in partnerskih sporazumov z neodvisnimi lokalnimi ponudniki. Takšne države so Portugalska, Italija, Grčija, Avstrija, Madžarska, Slovaška, Turčija, Brazilija in Kitajska.

Enterprise Holdings ima v lasti in upravlja tudi znamki National Car Rental in Alamo Rent A Car v Ameriki in skupaj s svojo povezano družbo Enterprise Fleet Management nudi celovite prevozne rešitve. Skupaj sta Enterprise Holdings in Enterprise Fleet Management - kar vključuje obširne storitve izposoje in souporabe avtomobilov, komercialne izposoje tovornjakov, upravljanja z voznim parkom podjetij in prodaje avtomobilov - v fiskalnem letu 2012 ustvarila 15,4 milijard dolarjev prihodkov in upravljala z 1,3 milijona vozil po svetu.

S poslovanjem prek svojih regionalnih podružnic je Enterprise Holdings največje podjetje za izposojo avtomobilov na svetu po prihodkih, voznem parku in številu zaposlenih. Letni prihodki Enterprise Holdings podjetje uvrščajo blizu vrha v potovalni industriji, saj presegajo vsa druga podjetja za izposojo avtomobilov in večino letalskih prevoznikov, upravljavcev križark, hotelov, upravljavcev potovanj in spletnih potovalnih agencij. [Ta izjava za javnost in druga obvestila Enterprise Rent-A-Car so na voljo na medijski strani Enterprise Holdings.]

Kontakti

Enterprise Rent-A-Car
Spencer King, +44 (0) 1784 485733
spencer.king@erac.com

Vir: Enterprise Rent-A-Car

To izjavo za javnost si lahko ogledate v angleščini na naslovu:
http://www.businesswire.com/news/home/20130624005800/en