O-STA

Miercom : Poročilo o primerjalnem testiranju rešitve Websense TRITON Web Security Gateway Anywhere v7.7.3

1.7.2013
Websense Inc., vodilni proizvajalec rešitev za filtriranje spletnih vsebin, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

nas je obvestil, sicer že pred nekaj tedni, da so vsem zainteresiranim na razpolago rezultati neodvisnega testiranja rešitev za zaščito spletnega prometa v laboratorijih Miercom. Njihovi strokovnjaki so se poigrali z Websense rešitvijo TRITON Web Security Gateway Anywhere (WSGA) v7.7.3, rezultate testov primerjali z rezultati drugih produktov te vrste (McAfee Web Gateway 5500, Blue Coat ProxySG 900 Proxy Edition, Cisco IronPort S370, Palo Alto Networks PA-2020, FireEye Web MPS 1300) in podali svojo končno oceno. Tukaj bomo zapisali le povzetek, podrobno, 35-stransko poročilo s številkami, grafikoni in opisi je dostopno na spodaj zapisanem URL naslovu.

S standardnimi varnostnimi testi so preverili zaznavanje, blokiranje in operativne zmogljivosti obravnavanih rešitev na več področjih varnostnih groženj, protiukrepov in forenzičnega poročanja. S preverjanjem sposobnost rešitev za pravilno identifikacijo groženj iz velikega vzorca spletnih prenosov izvorov neznane narave so posnemali kakšne funkcije morajo rešitve zagotavljati ob uporabniškem klikanju na spletne povezave; to je pomembno tudi v vmesnih fazah naprednih napadov. Test je vključeval tudi zaščito podatkov - ali zmorejo naprave zaznati in preprečiti uhajanje poslovnih dokumentov in občutljivih informacij, pomotoma ali namerno, WSGA in druge sodobne rešitve namreč običajno že vključujejo funkcije zaščite podatkov. Prav tako je zelo pomembno oceniti kako se z rešitvijo dela in jo nadzira ter upravlja.

"S celotno zmogljivostjo rešitve Websense TRITON WSGA smo bili zelo zadovoljni, zlasti s sposobnostjo zaustavljanja škodljive kode in učinkovitosti obrambe v realnem času, kot tudi celovitostjo in praktično naravo njenega izvajanja DLP pravil v okviru obrambe pred krajo oz. izgubo podatkov. Podrobni rezultati testov kažejo na jasne prednosti Websense TRITON WSGA pred konkurenčnimi produkti v praktično vsakem izmerjenem področju. Rešitev je izpolnila naša pričakovanja, saj je obratovala tudi zares tako učinkovito, kot se reklamira v promocijskih materialih."

Websense TRITON

Websense TRITON je zbirka vseh oz. dveh ali več produktov podjetja Websense. Ime TRITON pomeni trojnost, saj je na začetku popolna zbirka vsebovala tri družine varnostnih produktov - za zaščito prometa s svetovnim spletom (Web Security), za zaščito elektronske pošte (Email Security) ter zaščito podatkov oziroma preprečevanje uhajanja podatkov (Data Security). Kasneje so dodali oz. dodajajo še rešitve za zaščito prenosnih naprav Android ter Apple (Mobile Security).

Asociacija na trojnost prihaja tudi iz množice opcij za umestitev rešitev v informacijski sistem, kjer v osnovi obstajajo tri opcije in poljubne kombinacije le-teh - programska namestitev, namenske naprave, ter opcija naročniške storitve (cloud security).

Avtor: Robert Lubej

Povezava do poročila:

http://www.websense.com/content/miercom-report-2013.aspx

### ### ###

O Websense Inc.

Websense Inc. je bil najprej vodilni proizvajalec rešitev za filtriranje spletnih vsebin, od leta 2007 naprej pa ponuja tudi najbolje ocenjeno rešitev za preprečevanje uhajanja podatkov. Podjetjem, izobraževalnim ustanovam, ponudnikom internetnih storitev in domačim uporabnikom nudi vodilne rešitve, ki temeljijo na vrhunskih tehnologijah in združujejo realno-časovno analiziranje internetnih vsebin z orodji za filtriranje, pregledovanje in blokiranje. Med novostmi v družini rešitev podjetja so tudi gostovane rešitve oz. varnostne rešitve v oblaku za zaščito elektronske pošte in varovanje prometa s svetovnim spletom.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.websense.com


Dodatne informacije:
Robert Lubej, projektni vodja
robert.lubej@real-sec.com

REAL security d.o.o.
Meljska cesta 1
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com