O-STA

Riverbed Cascade Express 460 - končno 'network performance management' rešitev za majhna in srednje velika podjetja

10.6.2013
Riverbed Technology, vodilni proizvajalec rešitev za pospeševanje komunikacij in aplikacij na prostranih omrežjih WAN, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

je predstavil novo rešitev iz družine Cascade, zanimivo predvsem za naše okolje, kjer podjetja niso tako velika kot v zahodnem svetu, predvsem pa nimajo toliko finančnih sredstev. NPM rešitve potrebujejo tudi manjša podjetja, ki pa do sedaj po njih sploh niso pogledovala zaradi cene in kompleksnosti - vsaka taka rešitev je bila sestavljena iz najmanj treh a pogosto še več naprav z več komponentami. Riverbed Cascade Express 460 je ena naprava s celovito NPM rešitvijo.

Cascade Express 460 je vse-v-enem rešitev-na-ključ za spremljanje omrežja in odpravljanje težav, ki vključuje vse, kar je potrebno za prepoznavnost mreže MSP, je predvsem namenjena za potrebe MSP podjetij s 100 ali več zaposlenimi. V eni napravi vključuje orodja za spremljanje uspešnosti, merjenje, analizo in poročanje:

- Cascade Profiler za analitiko,

- Cascade Gateway za spremljanje pretoka podatkov (net flow data),

- Cascade Shark za paketni zajem,

- Cascade Pilot za hitro paketno analizo.

"Glede na IDC poročilo lahko z družino rešitev Cascade zmanjšamo izpade v omrežju in obratovanju poslovnih aplikacij za 67%, obnovimo do 73 ur produktivnosti po uporabniku in prihranim okoli 26.000 USD letno na 100 uporabnikov, izračun ki da skupaj kar 500% letni ROI."

Riverbed Cascade 10.0

Riverbed Cascade je družina rešitev za spremljanje delovanja omrežja in aplikacij, zmogljivostne analize, vpogled v trende, poročanje in upravljanje z informacijskimi viri (network / application performance analysis, visibility and management). Riverbed je začel ponujati te izdelke leta 2009 s pripojitvijo podjetja Mazu Networks, njihova prednost pa je, da lahko pridobijo množico uporabnih informacij o dogajanju v omrežju neposredno iz naprava Steelhead (seveda če ima stranka nameščene tudi te naprave). Riverbed Cascade deluje brez namenskih agentov, v osnovi se sestoji iz treh vrst naprav - Profiler, Gateway ter Sensor, te storitve so v Express različici integrirane v eno samo napravo. Gateway zbira informacije o omrežju in jih pošilja Profiler-ju. Sensor zbira aplikacijske informacije - OSI layer 7 - in jih prav tako pošilja Profiler-ju. Obstaja tudi virtualna različica Sensor-ja, ki je lahko nameščena na Steelhead napravi (Riverbed Service Platform) in ki zbira informacije o optimiziranih WAN povezavah in jih tudi posreduje Profiler-ju. Torej, kot že vidimo, v središču vsega je Profiler, osrednja naprava, ki zbira, hrani, analizira, poroča... o vašem informacijskem omrežju.

Cascade Express 460 modeli - na razpolago je pet modelov (U, L, M, H, VH), ki se stopnjujejo po obsegu pretokov (NetFlow V1, V5, V7, V9, IPFIX, sFlow V2, sFlow V5, cFlow, Packeteer FDR, Cascadeflow, Cascadeflow-compatible) na minuto od 15.000 do 120.000.

Avtor: Robert Lubej

Povezava do domače strani:

http://www.riverbed.com/products-solutions/SME-Network-performance-management--Cascade-Express-.html

### ### ###

O Riverbed Technology

Riverbed Technology razvija rešitve za pospeševanje informacijske infrastrukture - omrežij, aplikacij in pomnilniških sistemov. Poslovni sistemi se s pomočjo Riverbed družine rešitev za prostrana omrežja WAN izognejo običajnim omejitvam IT sistemov - povečajo zmogljivost aplikacij, poenotijo razprostranjena omrežja in zagotovijo enakomerno vidljivost in dostopnost vseh delov omrežja in aplikacij, brez povečevanja pasovnih širin ter strežniških ali pomnilniških zmogljivosti. Mnoga podjetja s prostranimi omrežji koristijo Riverbed rešitve za pospeševanje informacijske infrastrukture, zmanjševanje stroškov in izboljšanje odzivnosti. Vodilni izdelek podjetja je družina naprav Steelhead, prvi model je nastal leta 2004, ter programska oprema Steelhead Mobile za prenosne računalnike. Ustanovljeno leta 2002, s svetovnim sedežem v San Franciscu v Kaliforniji, je podjetje hitro pridobilo več kot 1000 velikih strank po vsem svetu, med drugim tudi 56% tistih iz seznama Forbes Global 100. Riverbed je 21. na seznamu Deloitte's 2009 Technology Fast 500 in je v seznam vodilnih podjetij na Gartner Magic Quadrant for WAN Optimization Controllers 2009.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.riverbed.com


Dodatne informacije:
Robert Lubej, projektni vodja
robert.lubej@real-sec.com

REAL security d.o.o.
Meljska cesta 1
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com