O-STA

Telekom Slovenije skupaj s Hrvatskim Telekomom v poletnih mesecih svojim uporabnikom ekskluzivno omogoča neomejen dostop do mobilnega interneta na Hrvaškem za samo 10 evrov mesečno.

Ljubljana, 8. julija - Telekom Slovenije in Hrvatski Telekom, strateška partnerja na področju roaminga, sta za svoje uporabnike mobilne telefonije v poletnih mesecih pripravila ekskluzivno ponudbo: za 10 evrov na mesec lahko tako naročniki storitev Mobitel do 30. septembra letos neomejeno dostopajo do mobilnega interneta v mobilnem omrežju Hrvatskega Telekoma (omrežje z imenom HR-CRONET ali T-Mobile HR). Prav tako posebno ponudbo v omrežju Mobitel za svoje uporabnike pripravlja Hrvatski Telekom. Na ta način Telekom Slovenije in Hrvatski Telekom nadgrajujeta dolgoletno uspešno sodelovanje v poletnih mesecih, ko veliko državljanov obeh držav dopustuje na Hrvaškem oziroma v Sloveniji.

Ponudba je na voljo izključno naročnikom storitev Mobitel, zakup pa vključuje neomejen prenos podatkov v mobilnem omrežju Hrvatskega Telekoma, ki je poznano kot visokokakovostno omrežje. Omrežje Hrvatskega Telekoma ima lahko na napravi več imen, in sicer HR-CRONET ali T-Mobile HR; oba sta pravilna. Uporabnikom zaradi tega pri gostovanju na Hrvaškem priporočajo ročno izbiro operaterja.

Naročniki Mobitela lahko storitev vključijo tako, da pošljejo SMS z vsebino HT internet na številko 1918, izklopijo pa tako, da na številko 1918 pošljejo SMS z vsebino HT internet NE. Poslani SMS se obračuna po veljavnem ceniku. Uporabniki lahko storitev vključijo tudi v vseh Telekomovih centrih po Sloveniji. Storitev se obračuna za celotno obračunsko obdobje ne glede na datum vklopa ali izklopa storitve. Znesek 10 evrov/mesec vključuje DDV. Po vklopu je storitev aktivna vse do preklica (avtomatično se podaljša v naslednje obračunsko obdobje), vendar najdlje do 30. septembra letos. Če ima uporabnik vklopljen tudi kateri drug podatkovni zakup za tujino (npr. EU internet S), se ob prijavi na omrežje Hrvatskega Telekoma koristi kvota iz HT internet.

Uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije imajo letos v poletnih mesecih pri gostovanju na Hrvaškem številne ugodnosti: z vstopom Hrvaške v Evropsko unijo so se cene mobilnega gostovanja pri naših sosedih nekajkratno znižale, mobilni internet lahko za 10 evrov na mesec v omrežju Hrvatskega Telekoma uporabljajo neomejeno, nadaljuje pa se tudi tradicija Veselih uric, ko pri dohodnih in odhodnih pogovorih med 17. in 18. uro vsak dan velja 50-odstotni popust.

Podrobnejše informacije so na voljo na www.mobitel.si ali na brezplačni številki 041 700 700. Klic na to številko je za uporabnike storitev Mobitel brezplačen tudi pri gostovanju v tujih mobilnih omrežjih.

-###-

O Hrvatskem Telekomu

Hrvatski Telekom je vodilni ponudnik telekomunikacijskih storitev na Hrvaškem, ki svojim uporabnikom ponuja storitve fiksne in mobilne telefonije, veleprodaje ter interneta (vključno z IPTV, podatkovnimi in ICT storitvami). Glasovne in podatkovne meritve, ki jih Hrvatski Telekom redno opravlja v svojem mobilnem omrežju, kažejo, da je mobilno omrežje HT-ja v vseh najpomembnejših elementih najboljše na Hrvaškem. Visokokakovostno omrežje je eno izmed ključnih elementov, ki omogočajo visoko kakovost storitev, ki jih HT ponuja svojim uporabnikom. V marcu 2012 je Hrvatski Telekom prvi na Hrvaškem lansiral 4G omrežje, ki temelji na LTE tehnologiji, poleg tega je HT na tem področju med prvimi v Evropi in v regiji. Hrvatski Telekom ima največjo pokritost s 4G signalom na Hrvaškem, s svojim 3G omrežjem pa pokriva velik del ozemlja Republike Hrvaške, vključno z ruralnimi območji, obalo in otoki. Hrvatski Telekom je vodilni na področju implementacije naprednih tehnologij na Hrvaškem in širše. Tako je HT leta 2006 znotraj DT skupine uporabnikom ponudil IPTV storitev - MAXtv, ki je, skladno s poročilom Informe, ena od treh najuspešnejših tovrstnih storitev na svetu. V letu 2011 je HT svojim uporabnikom ponudil prvi Aplicenter, v letu 2012 pa je kot prvi na Hrvaškem pričel z možnostjo mobilnega plačevanja, ki temelji na uporabi NFC tehnologije. HT je prvi uvedel tudi ICT Martketplace, edinstveno avtomatizirano virtualno trgovino poslovnih aplikacij in ICT storitev, nadaljuje pa z vrsto inovativnih cloud storitev, ki jih ponuja od leta 2011. Konec leta 2012 je HT prvi na svetu pričel s testiranjem TeraStreama, omrežja prihodnosti.

O Telekomu Slovenije

Telekom Slovenije je vodilni slovenski operater elektronskih komunikacij, skupaj s svojimi hčerinskimi družbami pa tudi največji in najbolj celovit ponudnik komunikacijskih storitev v Republiki Sloveniji. Preko lastnih fiksnih in mobilnih telekomunikacijskih omrežij svojim uporabnikom ponuja paleto fiksnih, mobilnih, internetnih in drugih sodobnih integriranih storitev in rešitev. Dejavnosti družb Skupine Telekom Slovenije, ki poleg Slovenije posluje tudi na Kosovu, v Makedoniji, v Albaniji, Bosni in Hercegovini, na Hrvaškem, v Črni gori in na Gibraltarju, obsegajo:

- fiksne in mobilne komunikacije,

- digitalne vsebine in storitve, multimedijske storitve in digitalno oglaševanje,

- sistemsko integracijo in računalništvo v oblaku,

- gradnjo in vzdrževanje telekomunikacijskih omrežij ter

- ohranjanje naravne in kulturne dediščine na območju krajinskega parka Sečoveljske soline.

Poslanstvo in vizija Telekoma Slovenije sta nedeljivo povezana s pričakovanji uporabnikov - zagotavljanje najsodobnejše širokopasovne povezave in tehnologije ter dinamičnega razvoja novih, uporabniku prijaznih storitev in vsebin.