O-STA

Nove Cyberoam UTM naprave Flexi Port (XP)

10.7.2013
Cyberoam, uveljavljeni proizvajalec varnostnih rešitev za končne in prehodne točke omrežja z integrirano celostno varnostno zaščito UTM, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

Je predstavil novo vrsto naprav v družini Cyberoam NG Series, namenjene predvsem strankam, ki jih skrbijo morebitne naraščajoče potrebe v prihodnosti. Nove naprave imajo namreč vgrajena razširitvena mesta za vgradnjo dodatnih omrežnih priključkov različnih tipov (baker, optika, 1G, 10G), tako da lahko ena varnostna rešitev po potrebi ščiti več komunikacijskih linij. Ali pa v okoljih, kjer se bo treba prilagoditi novi tehnologiji. Nekatera podjetja imajo na primer bakreno omrežje, a v načrtih imajo prehod na optiko čez kakšno leto ali dve. Če bodo namestili klasično varnostno rešitev sedaj, jo bodo morali takrat zamenjati, to pa pomeni veliko stroškov. Cyberoam Flexi Port pa lahko sedaj uporabljajo za zaščito bakrenega omrežja, kasneje pa samo zamenjajo modularni mrežni priključek z optičnim, naprava ostane ista.

Na tržišču so najprej ponudili modela CR200iNG-XP in CR300iNG-XP za manjša in srednje velika podjetja, kmalu pa bodo dodali tudi različice za velika omrežja oz. korporacije.

Cyberoam NG je serija izredno hitrih UTM naprav namenjenih rabi v domačih in oddaljenih pisarnah, ter majhnih in srednje velikih podjetjih (SOHO / SMB). Cyberoam, ki je vodilni proizvajalec celostnih varnostnih rešitev za manjša omrežja, je novo serijo rešitev zgradil na najkvalitetnejši strojni opremi in temu primerno zmogljivi programski opremi. Z vgradnjo naprave Cyberoam NG lahko majhno omrežje v celoti pripravimo na prihodnost, tako kar se varnosti kot predvsem tudi kar se zmogljivosti tiče, saj bo zagotavljala do pet (5) krat večje prepustnosti od trenutnih standardov za ta segment tržišča. Po nekaj letih se namreč tudi manjša omrežja selijo iz 100 (ali celo 10) megabitnega v gigabitni razred, cene omrežne opreme so dovolj padle, potrebe pa večji prepustnosti pa hitro narastle. Manjša omrežja so pripravljena za nadgradnjo, ki je pravzaprav nujna, težava je le v eni stvari, zastavlja se namreč vprašanje, ali so tudi varnostne rešitve za manjša omrežja pripravljene na ta prehod. Cyberoam to omogoča. Že najbolj osnovni model iz serije NG zagotavlja gigabitne hitrosti. Na vseh modelih je nameščena najnaprednejša Cyberoam programska oprema CyberoamOS, ki vsebuje posebej za vgrajeno strojno opreme prirejene funkcije za optimalno pospeševanje omrežnega prometa in varnostnega šifriranja. Strojna oprema vključuje med drugim tudi hitre več-jedrne procesorje, gigabitne priključke, robustno izdelavo z vključeno zaščito pred napetostnimi nihanji.

Cyberoam UTM - UTM je akronim za Unified Threat Management in pomeni naprave, ki v eni škatli združujejo vse, kar podjetje povezuje vzpostavitev svojega omrežja in za interakcijo z internetom, od komunikacijskih do varnostnih zmogljivosti. Rešitve v okviru platforme Cyberoam UTM so namenjena je za organizacije vseh vrst in velikosti, od domov in domačih pisarn, preko manjših oddaljenih lokacij, do največjih podjetij. Vključujejo omrežno povezljivost, na identitetah temelječ dostop in rabo in popoln nabor varnostnih funkcij za zagotavljanje maksimalne učinkovitosti. ESA - Extensible Security Architecture - in več-jedrna tehnologija zagotavljajo visoko varnost in zmogljivost.

Funkcije oz. UTM storitve ki so integrirane v vsako Cyberoam napravo brez dodatnega doplačila so:

· Firewall · IPSec & SSL VPN · 3G / 4G / WiMAX · IPv6 R· Bandwidth Management · Multiple WAN Link Management · On-Appliance Reporting · IM Archiving & Controls· Basic Anti-Spam (RBL Service) · Wi-Fi Security
(CRwi & CRwiNG range of Appliances only)

Posamezne storitve katere je mogoče dodatno naročiti so:

· Gateway Anti-Virus and Anti-Spyware · Anti-Spam · Web and Application Filter (Includes Web filtering and Application Visibility & Control) · Intrusion Prevention System · Web Application Firewall · Outbound Anti-Spam · Support: 8x5 or 24x7

Avtor: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://www.cyberoam.com/pressrelease_flexiportlaunch.html

### ### ###

O Cyberoam

Cyberoam je svetovno uveljavljeni dobavitelj varnostnih rešitev za: zaščito omrežja in omrežnih prehodnih točk s celostnim naborom varnostnih funkcij (naprave Cyberoam UTM in Cyberoam NetGenie), centralno upravljanje varnosti in varnostnih rešitev (naprave Cyberoam Central Console), beleženje in poročanje dogodkov (odprto-kodne in strojne rešitve Cyberoam iView), ter zaščito končnih točk in podatkov (naprave Cyberoam Endpoint Data Protection). Vse njihove rešitve so na razpolago v oblikah primernih tako za največja, kot tudi za majhna in srednje velika podjetja, ter tudi za dom.

Platforma Cyberoam UTM je uvrščena v kvadrant vizionarjev v Gartnerjevem '2010 Magic Quadrant for Unified Threat Management', uredniki revije SC Magazine pa ji redno dodeljujejo najvišjo možno oceno pet zvezdic na testih varnostnih rešitev. Analitiki podjetja Frost & Sullivan so izbrali Cyberoam v seznam 'Emerging Vendor of the Year for 2008'.

Cyberoam je pravzaprav oddelek podjetja Elitecore Technologies Ltd. (http://www.elitecore.com/), ki je bilo ustanovljeno leta 1999, ki ima dandanes več kot 750 zaposlenih, in za katerega je od leta 2007 naprej The Carlyle Group glavni investitor podjetja.

Več o podjetju, katerega sedež je v ZDA - New Jersey, najdete na spletnih straneh: http://www.cyberoam.com


Dodatne informacije:
Matic Knuplež, inženir IT varnosti
matic.knuplez@real-sec.com

REAL security d.o.o.
Meljska cesta 1
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com