O-STA

15 nepogrešljivih podjetniških nasvetov

Se na začetku svoje podjetniške poti sprašujete katere so tiste lastnosti, ki ločujejo povprečnega podjetnika od podjetniških zvezd? Za vas smo zbrali 15 nasvetov, ki vam lahko pomagajo tlakovati pot do uspeha. Tukaj vam predstavljamo prvih pet.


Bodite prodajalec
Kot podjetnik boste veliko prodajali - investitorjem ideje, zaposlenim vizijo in vrednote ter strankam proizvode oziroma storitve podjetja. Ne podcenjujte moči prodaje, vendar ne pozabite, da mora biti ta obojestransko zadovoljujoča. V nasprotnem primeru se bo izguba vaših partnerjev spremenila v vašo izgubo.


Odložite užitke
Nobeno podjetje ne uspe v enem dnevu. Skoraj nobeno podjetje ne uspe niti v enem letu. Če podjetništvo vidite kot bližnjico do bogastva, se čim prej prizemljite. Ne samo, da boste morali delati s polno paro, da bi dosegli dolgoročne cilje, na poti do tja bo tudi veliko preprek.


Bodite disciplinirani
Ne govorimo samo o delovni disciplini, temveč tudi o discipliniranem pristopu do vaših podjetniških ambicij. Verjamemo, da imate veliko idej, vendar se odločite zgolj za tiste, ki jih lahko peljete kontinuirano in disciplinirano. Če boste vsak teden delali na nečem drugem, boste dolgoročno delali na ničemer.


Obvladujte tveganje
Že z vstopom v podjetniški svet ste morali pokazati določeno pripravljenost na tveganje. Slednje vas bo v večji ali manjši meri spremljalo praktično na vsakem koraku, zato naredite vse, da ga boste obvladovali.


Mrežite se
Nobeno podjetje ne obstaja v vakuumu. Na svoji podjetniški poti boste odvisni od veliko različnih ljudi - zakaj ne bi temeljev potencialnemu sodelovanju zgradili še preden jih utegnete potrebovati?


Vas zanima več? Preberite si naslednjih pet podjetniških nasvetov.

Avtor: Jan Kreuzer, DATA d.o.o.