O-STA

Zavarovalnica Triglav glavni sponzor in uradna zavarovalnica EuroBasketa 2013

Ljubljana - Zavarovalnica Triglav je tretji glavni sponzor EuroBasketa 2013 in skupno dvanajsti sponzor tekmovanja, ki se začenja že čez 55 dni. Z geslom "Nešteto navijačev, ena zavarovalnica" nagovarjajo privržence košarke na vseh trgih Skupine Triglav.

Na tokratnem Eurobasketu sodelujejo vse države, v katerih deluje Skupina Triglav. Da bi čim bolj učinkovito izkoristili priložnosti, ki izhajajo iz tega dejstva, je Zavarovalnica Triglav zasnovala celovito komunikacijsko kampanjo pod skupnim sloganom "Nešteto navijačev, ena zavarovalnica". Z njo želijo izkoristiti potencial številnih športnih navdušencev iz regije, ki si bodo tekme ogledali v živo ali prek malih zaslonov, in jih povabiti, da sooblikujejo navijaško zgodbo Triglava v sklopu aktivnosti na spletu, na tekmah, v poslovnih enotah zavarovalnice in v navijaških conah. Septembra bo tako pod streho Triglava zagotovo veliko navijanja. Res sicer za različne ekipe, a za isto žogo, ki jo bodo navijači reprezentanc Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Makedonije, Črne Gore in Češke čim večkrat želeli videti v košu nasprotnikove ekipe.

Stanislav Vrtunski, član uprave Zavarovalnice Triglav

"Zavarovalnica Triglav je že od nekdaj povezana z vrhunskim športom, tudi s košarko. Sponzorsko podporo namenjamo športnikom in razvoju športa na lokalni in nacionalni ravni tako v matični družbi, kot v vseh naših hčerinskih zavarovalnih družbah v regiji. S pristopom k Eurobasketu 2013 bomo izkoristili odlično priložnost, da ob tem zgodovinskem dogodku dvignemo prepoznavnost in dodatno okrepimo ugled Skupine Triglav kot vodilne zavarovalne skupine v tem delu Evrope, ki jo odlikujejo dolgoletna tradicija in zanesljive storitve. Pozitivni učinek partnerskega sodelovanja zato razvijamo v enovito zgodbo, ki bo prvič potekala v vseh zavarovalnih družbah Skupine Triglav v regiji naenkrat."


Iztok Rems, generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije:

"Zavarovalnica Triglav ni nov sponzor v slovenski košarki, saj je pokrovitelj številnih slovenskih klubov. Veseli smo, da bo zavarovalnica udejstvovanje v tej panogi nadaljevala tudi na EuroBasketu 2013 ter da bo s tem sodelovanjem krepila vrednost svojega podjetja v tujini - vseh šestih državah nekdanje skupne države in Češke. To, da se slovenska podjetja krepijo v Sloveniji in tujini, je tudi eden izmed ciljev prvenstva, prav tako pa nam dejstvo, da so naši partnerji prisotni v državah nekdanje Jugoslavije, zagotovo pomaga pri promociji EuroBasketa 2013 na za nas zelo pomembnem trgu."

Aleš Križnar, direktor EuroBasketa 2013:

"Zadovoljen sem, da je Zavarovalnica Triglav že dvanajsti sponzor EuroBasketa 2013, kar je v teh težkih gospodarskih časih lepa številka in še ena potrditev več, da gre za zgodovinski dogodek v Sloveniji. Vsakič znova ugotavljamo, da podjetja prepoznavajo vrednost dogodka ne le zato, da ga podprejo, temveč zaradi investicije v njihovo blagovno znamko. Prepričan sem, da bo korist partnerstva s Triglavom, vodilno zavarovalnico v Sloveniji in regiji, obojestranska in, da bomo po EuroBasketu 2013 ugotovili, da smo skupaj pripravili izjemno zgodbo."

Podjetje EP 2013 d.o.o. lahko za izvedbo prvenstva po pravilih FIBA Europe sklene sodelovanje s 16 sponzorji, ki so razdeljeni v tri kategorije: 4 glavni (Hypo Alpe Adria, Fructal, Zavarovalnica Triglav), 4 sponzorji dogodka (Petrol, Spar, Telekom Slovenije) in 8 uradnih dobaviteljev (Skupina Panvita, Sintal, BMW Group Slovenija, Adecco, Skupina Laško). Zavarovalnica Triglav je tudi uradna zavarovalnica EuroBasketa 2013.

Opis podjetja:

Zavarovalništvo je osnovna in najobsežnejša dejavnost Skupine Triglav, ki je ena vodilnih zavarovalno-finančnih skupin v jugovzhodni Evrope, tako rekoč Evropa v malem, saj posluje v sedmih evropskih državah in na osmih trgih. Zavarovalnica Triglav, ki je vodilna slovenska klasična zavarovalnica, izvaja skupaj s hčerinskimi družbami premoženjska, življenjska, prostovoljna dodatna pokojninska in zdravstvena zavarovanja. Zavarovalniški del Skupine Triglav v Sloveniji vključuje Zavarovalnico Triglav, Triglav, Zdravstveno zavarovalnico in Pozavarovalnico Triglav Re, v tujini pa zavarovalnice na Češkem, Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini, Črni gori, Srbiji in Makedoniji. Na lestvici največjih zavarovalniških skupin v regiji Adria je bila Skupina Triglav na prvem mestu po bruto obračunani premiji, med zavarovalnicami v srednji Evropi je zasedala šesto mesto, tržni delež pa je znašal 22,1 odstotka. Skupino Triglav sestavlja obvladujoča družba Zavarovalnica Triglav, 38 odvisnih in 9 pridruženih družb.