O-STA

Guidance Software je po Gartnerju vodilni ponudnik programskih rešitev za digitalno preiskovanje podatkov (E-Discovery)

12.7.2013
Guidance Software, vodilni svetovni ponudnik rešitev, storitev in izobraževanja za področje digitalnih forenzičnih raziskav ter eDiscovery, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

je s ponosom obvestil javnost, da je podjetje glede na Gartnerjeve analize spet bilo uvrščeno v kvadrant vodilnih ponudnikov rešitev za digitalne preiskave in odkrivanje digitalnih podatkov oz. dokaznega materiala. V ta kvadrant so uvrščeni že ves čas odkar Gartner sploh pripravlja analize za ta del tržišča, to je tri leta zapored.

Glede na Gartnerjevo poročilo (to in eno sorodno analizo področja digitalnih preiskav) se trendi na tem tržišču oz. področju informatike spreminjajo - zaradi naraščajoče količine podatkov in proceduralnih sprememb se premikamo iz predvsem specializiranega storitvenega modela v področje programskih rešitev in upravljanih storitev. Večja podjetja so dandanes pogosteje aktivneje udeležena v preiskavah oz. jih zaradi internih incidentov najpogosteje kar sama sprožajo ter izvajajo digitalne preiskave za lastne potrebe. Nekoč je bila to zgolj domena pravnih podjetij in uradnih preiskovalnih agencij, ki so bile specializirane za rabo nekoč zapletenih orodij za digitalne preiskave in forenziko. EnCase eDiscovery je rešitev nove generacije, je pravzaprav kot stalni svetovalec v podjetju zaposlenim pravnikom in informatikom, katerega lahko oboji izdatno koristijo pri notranjih revizijah in za druge potrebe. Tržišče odkrivanja digitalnih podatkov in digitalnih preiskav se je torej pravzaprav povečalo.

Avtor: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://www.guidancesoftware.com/Newsroom/Guidance-Software-Recognized-as-a-Leader-in-Gartner-2013-Magic-Quadrant-for-E-Discovery-Software/

### ### ###

O podjetju Guidance Software

Guidance Software je vodilno podjetje na področju eDiscovery in digitalnih forenzičnih raziskav. Programski paket EnCase najdemo v vladnih organizacijah, pravnih agencijah in komercialnih podjetjih, uporabljajo ga kot glavno orodje za učinkovito izvajanje forenzičnih raziskav vseh vrst. S tem pokrivajo področja preprečevanja kraje intelektualne lastnine, upravljanja z incidenti, skladnosti s standardi in odzive na povpraševanja po storitvah eDiscovery. Paket omogoča dovolj temeljito zavarovanje digitalnih dokazov za uspešno predstavitev na sodišču. Podjetje opravlja tudi posebej za stranke prirejene storitve iz omenjenih področij, za kar skrbi ekipa pravnih strokovnjakov z izkušnjami v detektivskih, policijskih in drugih vladnih organizacijah s tega področja, svetovalcev za področje eDiscovery in sodne procese, specialistov s področja informatike in projektnih vodij z izdatnimi izkušnjami upravljanja in usmerjanja projektov digitalnih preiskav. Skrbijo tudi za izobraževanje in redno organizirajo tečaje o vseh omenjenih temah. Vsako leto se pri njih izuči okoli 6000 pravnih strokovnjakov, sodelavcev vladnih agencij, policistov, neodvisnih preiskovalcev in drugi. Stranke podjetja so vladne agencije in korporacije iz praktično vseh panog. Platformo EnCase uporablja več kot 100 podjetij iz seznama Fortune 500 in polovica iz Fortune 50.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.guidancesoftware.com/


Dodatne informacije:
Alen Šalamun, projektni vodja
alen.salamun@real-sec.com

REAL security d.o.o.
Meljska cesta 1
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com