O-STA

Stonesoft Security Engine 5.5

15.7.2013
Helsinki, Finska in Atlanta, ZDA - korporacija Stonesoft, vodilni ponudnik varnostnih rešitev in programske opreme za veliko dostopnost na področju velikih podjetij, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

je predstavil novo različico osnovnega pogona za izvajanje varnostnih funkcionalnosti v njihovih požarnih pregradah in IPS rešitvah - Security Engine 5.5, ki uvaja virtualne pogone in zagotavlja več zmogljivosti.

Ponudniki naročniških varnostnih storitev MSSP skrbijo za več strank z eno samo napravo

Skupaj z osnovnim pogonom so predstavili tudi novo različico upravljalnega sistema Stonesoft Management Center 5.5. Osnovni pogon je centralni element v Stonesoft požarnih pregradah nove generaciji in njihovih drugih varnostnih rešitvah. Ena novost v njem je precej pomembna za izvajalce naročniških varnostnih storitev, ki lahko uporabijo zgolj eno napravo (appliance) za opravljanje varnostnih rešitev za več strank. Na eni napravi je namreč mogoče poganjati do 250 navideznih pogonov (security engine), ki so med sabo popolnoma ločeni (lahko imajo različna varnostna pravila, ločene usmerjevalne tabele ali celo nabore prekrivajočih se IP naslovov za različne mrežne vmesnike, kar pride v poštev pri strankah, ki so se odločili za isto označenih omrežjih različnih strank ki so skrita za NAT storitvami), zato je to idealno za servisiranje več strank hkrati. Število pogonov, ki jih je mogoče imeti, je seveda odvisno od modela naprave in od zahtev posameznega pogona oz. stranke, za katero pogon izvaja npr. storitve požarne pregrade. Taka funkcionalnost pride v poštev tudi za vladni sektor ali organizacije z zahtevo za strogo ločevanje posameznih omrežij oz segmentov velikega omrežja v eni organizaciji. Vse navidezne pogone je po potrebi mogoče upravljati iz enega samega nadzornega centra.

Inženirjem je uspelo izboljšati tudi zmogljivosti pogona, zato lahko dosežemo do ali celo več kot 100% izboljšanje prepustnosti, kar je predvsem rezultat optimizacije obdelave majhnih podatkovnih paketov.

Ko boste to brali, bodo naprave že na razpolago za nakup.

Avtor: Robert Lubej

Povezavi do izvorne novice:

http://www.stonesoft.com/en/company/press_and_media/releases/en/2013/19062013.html

### ### ###

O podjetju Stonesoft:

Stonesoft Corporation, ustanovljeno leta 1990, je vodilni ponudnik integriranih mrežnih varnostnih rešitev z mednarodno pisarno v Helsinkih - Finska; ameriško v Atlanti - Georgia in pisarno za azijsko pacifiški prostor v Singapurju. Stonesoft je ponudnik globalne tehnologije omrežne varnosti in velike dosegljivosti (clustering) za podjetja, ki uporabljajo poslovno kritične omrežne aplikacije na Internetu in mobilnih strežnikih. Stonesoft StoneGate(TM) je požarni zid in rešitev VPN, ki ponuja napredno varnost, dinamično razvrščanje obremenjenosti in veliko dosegljivost. Produkti StoneBeat(R) pa dodajajo enako funkcionalnost ostalim požarnim zidovom, spletu in nadzoru nad vsebinami v omrežnih in brezžičnih okoljih. Vse rešitve Stonesoft so narejene tako da podpirajo varno, vedno dosegljivo globalno okolje.

Več informacij o Stonesoft in njihovih izdelkih na http://www.stonesoft.com


Dodatne informacije:
Alen Šalamun, tehnični direktor
alen.salamun@real-sec.com

REAL security d.o.o.
Meljska cesta 1
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com