O-STA

Rimini Street čestita IT direktorju leta po izboru InformationWeeka - Alexandru Bauléju, direktorju informatike pri Embraer

15. julij 2013

Baulé nagrajen za inovativno uporabo zunanje podpore pri zniževanju stroškov in spodbujanju inovacij pri enem izmed vodilnih proizvajalcev v letalski industriji

LAS VEGAS - (BUSINESS WIRE) - Rimini Street, Inc., vodilni zunanji ponudnik podpore za poslovno programsko opremo, vključujoč Business Suite in BusinessObjects podjetja SAP AG (NYSE:SAP) in programov Siebel, PeopleSoft, JD Edwards, E-Business Suite, Oracle Database in Hyperion proizvajalca Oracle (NASDAQ: ORCL), čestita Alexandru Bauléju, direktorju informatike pri Embraer SA. (NYSE: ERJ), ob imenovanju za najboljšega direktorja informatike v Braziliji na področju stroškovne učinkovitosti s strani InformationWeeka.

Baulé je prestižno nagrado dobil za uporabo Rimini Streetove zunanje podpore in realizacije svoje misije velikega zmanjševanja letnih stroškov vzdrževanja Sapovega sistema za 50 odstotkov in izboljšanja stopnje storitev, ki jih je podjetje deležno ob uporabi Sapove programske opreme. Rimini Streetove vrhunske storitve vključujejo podporo za prilagojeno opremo kot tudi davčne in regulativne posodobitve v državah, kjer Embraer posluje. Odkar je leta 2011 Embraer na področju letne podpore SAP zamenjal za Rimini Street, je podjetje maksimiralo donos svoje SAP opreme in še nadaljuje z izboljšavami obsega, stopnje in rabe svoje poslovne programske opreme pri doseganju poslovnih ciljev, medtem ko bo svojo zanesljivo programsko opremo brez potrebnih posodobitev lahko uporabljalo do 10 let.

Rimini Stret pomaga Embraerju znatno zmanjšati proračun za informatiko in pridobiti boljše podporne storitve

Z več kot 18.000 zaposlenimi v Braziliji, ZDA, na Portugalskem, v Franciji, na Kitajskem in v Singapurju, je Embraer tretji največji proizvajalec letal na svetu, za Boeingom in EADS. Podjetje je že proizvedlo več kot 5000 letal, ki so v uporabi v 80 državah na petih kontinentih. V iskanju finančne učinkovitosti je Embraer ugotovil, da stroški upravljanja v IT in ERP programske opreme, predstavljajo kar 70 odstotkov njegovega celotnega proračuna za informatiko in se odločil, da kot rešitev za zmanjšanje stroškov za vsaj 30 odstotkov poišče zunanjo podporo.

Embraer je prešel od SAP k Rimini Streetu leta 2011, da bi dobil več za svoj vložek in izboljšal stopnjo storitev, ki jih je deležen. Učinki so bili vidni takoj, saj je Embraer nemudoma zmanjšal stroške vzdrževanja za 50 odstotkov. Nadalje je Embraer s pomočjo Rimini Streetovega učinkovitejšega in bolj prilagojenega programa podpore uspel znatno povečati svoje prihranke z zmanjševanjem stroškov podpore in vzdrževanja povezanih s tradicionalno podporo proizvajalcev programske opreme. Rimini Streetove vrhunske storitve vključujejo podporo 24 ur na dan vse dni v letu, podjetju dodeljenega inženirja za primarno podporo (PSE), ki je nastanjen v Braziliji, podporo za prilagoditve brez dodatnega plačila in podporo obstoječe opreme za najmanj 10 let brez nepotrebnih vzdrževalnih virov, ki jih zahteva model podpore prodajalce.

"Prehod k Rimini Streetu za zunanjo podporo je prinesel takojšnje prihranke in boljše storitve, kar je redka in izvrstna kombinacija," je dejal Baulé. "Nadaljnji cilj je bilo 30-odstotno znižanje stroškov vzdrževanja načrtovanja virov podjetja (ERP). Dosegli smo 50 odstotkov. Projekt prehoda k Rimini Streetu smo uspeli izpeljati v krajšem času kot smo predvidevali in obenem svojim uporabnikom zagotovili gladek prehod."

Bauléja je Informationweek za te dosežke odlikoval z nazivom direktorja informatike leta - finančna uspešnost. A kar je pomembnejše, Embraerju je omogočil, da svoje precejšnje prihranke uporabi za inovacijske pobude, ki izboljšujejo konkurenčnost na trgu in omogočajo mednarodno rast enemu največjih proizvajalcev letal na svetu. Danes Embraer nadalje razvija procese, da bi dosegel svoje poslovne potrebe, saj SAP vpeljuje tudi na Portugalskem, v ZDA in v prihodnosti še v drugih državah.

Močno povpraševanje za podporo Rimini Streeta v Braziliji

Ob Embraerju ima Rimini Street že veliko velikih strank, ki poslujejo v Braziliji, in je nedavno razširil svojo podporo v regiji z imenovanjem Andersona Aquinoja, veterana v tem sektorju, za vodjo poslovanja v tej državi. Podjetje v Braziliji zaposluje tudi vrsto osebja za področja podpore, razvoja in davkov, prava in regulativnih raziskav in načrtuje velike investicije v zviševanje prodaje in podpore v regiji.

"Želimo čestitati Embraerju, Alexandru Bauléju in njegovi IT ekipi za njihove prepričljive dosežke in za zasluženo priznanje kot IT vizionarji in inovatorji," je dejal Seth Ravin, izvršni direktor Rimini Streeta. "Rimini Street je vesel, da lahko Embraerju pomaga doseči njegove globalne IT cilje z znatnim zmanjšanjem stroškov vzdrževanja njihovega trenutnega SAP sistema brez posodobitev, s hitrimi in boljšimi storitvami in z ustvarjanjem prihrankov, ki jih lahko uporabi za financiranje inovacij."

Baulé bo 17. julija v živo nastopil na spletnem seminarju

Baulé se bo pridružil Rimini Streetu in Daveu Roweu, direktorju marketinga, v interaktivnem spletnem seminarju v sredo, 17. julija, da bo spregovoril o svojem pogledu na to, kako voditi strateške inovacije aplikacij SAP ob zunanji podpori. Registracija za sodelovanje, ki je brezplačno, je na voljo na http://www.riministreet.com/embraerwebinar-pr.

O podjetju Rimini Street, Inc.

Rimini Street je vodilni ponudnik storitev za zunanjo podporo poslovne programske opreme. Podjetje spreminja koncept storitev poslovne podpore z inovativnim in nagrajenim programom, ki imetnikom licenc Oracle in SAP omogoča prihranek tudi do 90 odstotkov na skupnih stroških podpore v desetih letih in 50 odstotni prihranek na letnih stroških podpore. Stranke lahko ostanejo na trenutni izvedbi programske opreme brez zahtevanih posodobitev ali migracij za vsaj deset let. Na stotine globalnih, Fortune 500, srednje velikih podjetij in javnih ustanov iz skoraj vseh sektorjev je izbralo Rimini Street kot zaupanja vrednega in neodvisnega ponudnik podpore. Za več informacij obiščite www.riministreet.com ali pokličite 888-870-9692 (iz ZDA) ali +1 702-839-9671 (iz drugih držav).

Rimini Street in Rimini Street logotip sta blagovni znamki podjetja Rimini Street, Inc. Vsa druga podjetja in imena izdelkov so lahko blagovne znamke drugih lastnikov. Avtorske pravice © 2013. Vse pravice pridržane.

Fotografije/multimedijska galerija na voljo na: http://www.businesswire.com/multimedia/home/20130715005193/en/


Kontakti
Rimini Street, Inc.
Alma Park, +1 323-229-7282
apark@riministreet.com

Vir: Rimini Street, Inc.