O-STA

Enterprise nadaljuje širjenje po Evropi s franšiznimi sporazumi na Poljskem in Češkem

16. julija 2013, 13:00 UTC

LONDON--(BUSINESS WIRE)-- V okviru svoje strategije širjenja po Evropi je Enterprise Rent-A-Car izbral nova franšizna partnerja na Poljskem in Češkem, s čimer strankam po vseh večjih letališčih in mestih na teh dveh evropskih trgih ponuja večjo izbiro in mobilnost. S tema sporazumoma se krepi vidnost podjetja v Srednji in Vzhodni Evropi in povečuje dostopnost za stranke.

Podjetje HT Centrum Group Sp.z.o.o. je bilo določeno za franšiznega partnerja na Poljskem. Kot ena najbolj priznanih avtomobilskih skupin na Poljskem združujejo 15 let izkušenj v avtomobilskem sektorju Vzhodne Evrope s svojimi poslovalnicami, servisnimi centri in nudenjem avtomobilov v najem.

Za franšiznega partnerja na Češkem je bil izbran Czechocar CZ Ltd. Od ustanovitve leta 1993, med prehodom države na tržno ekonomijo, se je uveljavil kot vodilno podjetje na češkem trgu izposoje avtomobilov.

Obe podjetji sta bili pazljivo izbrani zaradi odličnosti poslovanja in velike predanosti služenju strankam, kar zagotavlja, da kultura in vrednote rastoče franšizne mreže Enterprise ostaja v skladu z vrednotami podjetja ob ustanovitvi.

Strategija rasti podjetja Enterprise ima cilj širiti izbiro, vrednost in storitve ljudem na mednarodnih potovanjih in po Evropi preko trajnostnih in dolgoročnih odnosov z lokalnimi podjetji in predvsem obstoječim strankam podjetja Enterprise, ki cenijo k strankam usmerjeno filozofijo podjetja.

Najnovejša partnerstva nadalje širijo omrežje Enterprise Rent-A-Car v Evropi preko kombinacije lastnih poslovnih enot v Veliki Britaniji, na Irskem, v Franciji, Nemčiji in Španiji ter franšiznih območjih, ki vse bolj približujejo znamko cilju vseevropskega nudenja storitev strankam.

Peter A. Smith, podpredsednik za globalne franšize Enterprise, je povedal, "Ta sporazuma še dodatno utrjujeta položaj znamke Enterprise Rent-A-Car v Evropi in nas umeščajo med skoraj vse velike evropske trge poslovnega potovanja in potovanja za oddih. S tem se našim strankam, zaposlenim in novim franšiznim partnerjem odpirajo vrata do obsežnih priložnosti. Tudi v HT Centrum in Czechocar smo prepoznali podjetji, ki z nami delijo tako našo predanost služenju strankam in vizijo prepoznavanja potreb evropskih potnikov po mobilnosti. Z veseljem sprejemamo obe podjetji in državi v družino Enterprise."

Z več kot 38 milijoni prebivalcev je Poljska osmo največje gospodarstvo v EU in šesto največje po številu prebivalcev. Poljsko gospodarstvo je od leta 1991 zabeležilo desetkratno rast in je vedno pomembnejši trg za prihajajoče potnike na poslovnih potovanjih in oddihu. Ob rasti poljskega gospodarstva se je povečalo tudi potovanje v vse druge dele Evrope.

"V zadnjih letih na Poljskem beležimo hitro bliskovito rast povpraševanja po najemu avtomobilov in z veseljem bomo uporabili naš novi odnos z Enterprisom kot gonilo za novo rast," je povedal Tomasz Halat, predsednik HT Centrum. "Zelo smo zadovoljni, da smo bili izbrani kot Enterprisov partner na Poljskem in kot podjetje, ki bo uresničevalo obljubo in usluge družbe strankam na našem trgu. Vemo, da lahko skupaj gradimo močno poslovanje, ki gradi na naši skupni zapuščini izjemne vrednosti in služenja strankam."

Češka gosti proizvodne podružnice preko 1.200 multinacionalk in je velik proizvodni center za Evropo. Ob tem je Češka tudi priljubljena destinacija za oddih in letno privabi več kot devet milijonov obiskovalcev, pri čemer se glavno mesto Praga konsistentno uvršča med najbolj priljubljene turistične destinacije v Evropi.

David Luke, generalni direktor podjetja Czechocar CZ Ltd, je povedal: "Češka še naprej privablja podjetja s celega sveta v naše poslovne centre in je zelo privlačna kot turistična destinacija. Odnos z Enterprisom je čudovit primer, kako rastemo prek partnerstev. Poudarja, kako lahko tudi pomagamo podjetjem po svetu, da širijo svoje meje in kar najbolje izkoristijo priložnosti, ki jih nudimo. Zelo smo zadovoljni, da smo bili izbrani kot partner podjetja Enterprise."

O podjetju Enterprise Rent-A-Car

Enterprise Rent-A-Car je v lasti in upravljanju podjetja Enterprise Holdings s sedežem v St. Louisu, ki je največji ponudnik storitev izposoje avtomobilov na svetu. Enterprise Rent-A-Car upravlja z lastnimi podjetji po Veliki Britaniji, Nemčiji, Irskem, Franciji, Španiji, ZDA in Kanadi s preko 7.000 poslovalnicami po svetu.

Enterprise tudi hitro širi svoje poslovanje na letališčih in transportnih središčih po celem svetu preko franšiz in partnerskih sporazumov z neodvisnimi lokalnimi ponudniki. Takšne države so Nizozemska, Portugalska, Italija, Grčija, Avstrija, Madžarska, Slovaška, Turčija, Brazilija in Kitajska.

Enterprise Holdings ima v lasti in upravlja tudi z znamkama National Car Rental in Alamo Rent A Car v Ameriki in skupaj s svojo povezano družbo Enterprise Fleet Management nudi celovite prevozne rešitve. Skupaj sta Enterprise Holdings in Enterprise Fleet Management - kar vključuje obširne storitve izposoje in souporabe avtomobilov, komercialne izposoje tovornjakov, upravljanja z voznim parkom podjetij in prodaje avtomobilov - v fiskalnem letu 2012 ustvarila 15,4 milijard dolarjev prihodkov in upravljala z 1,3 milijona vozil po svetu.

S poslovanjem preko svojih regionalnih podružnic je Enterprise Holdings največje podjetje za izposojo avtomobilov na svetu po prihodkih, voznem parku in številu zaposlenih. Letni prihodki Enterprise Holdings podjetje uvrščajo blizu vrha v potovalni industriji, saj presegajo vsa druga podjetja za izposojo avtomobilov in večino letalskih prevoznikov, upravljavcev križark, hotelov, upravljavcev potovanj in spletnih potovalnih agencij. [Ta izjava za javnost in druga obvestila Enterprise Rent-A-Car so na voljo na medijski strani Enterprise Holdings.]

Kontakt

Enterprise Rent-A-Car
Spencer King, +44 (0) 1784 485733
spencer.king@erac.com

Vir: Enterprise Rent-A-Car

To sporočilo za javnost si lahko ogledate v angleščini na:
http://www.businesswire.com/news/home/20130716005148/en