O-STA

Vljudno vabljeni na Noč raziskovalcev 2013, ki bo potekala 27.09.2013 na Morski biološki postaji v Piranu!

Kaj je "Noč raziskovalcev"?

Projekt REsearchers for NAture preservation and TECHnology use for the benefit of the society ali na kratko ReNATECH je projekt iz 7. Okvirnega programa, katerega cilj je predstavitev poklica in življenja raziskovalca in različnih področij znanosti. "Raziskovalci in znanstveniki v središču vsakdanjega življenja" bo fokus vseh aktivnosti, ki se bodo odvijale v okviru letošnjega projekta Noč raziskovalcev 2013.

Komu je "Noč raziskovalcev" namenjena?

Projekt je namenjen širši javnosti, predvsem pa mladim in jim z različnimi aktivnostmi približati poklic raziskovalca in znanost na splošno. Mlada generacija in najstniki so namreč največji potencial za prihodnjo generacijo raziskovalcev in znanstvenikov. Organizirani dogodki bodo vsem udeležencem ponudili širok vpogled v možnosti, ki jih prinaša poklic raziskovalca. Izvedene aktivnosti bodo zagotavljale številne informacije o priložnostih in izzivih, ki jih znanost in poklic raziskovalca prinašata. Projekt bo približal delo in življenje različnih raziskovalcev širši javnosti s pomočjo iger, delavnic, predstav na vesel in živahen način s povezovanjem različnih področij znanosti in umetnosti.

Na Morski biološki postaji v Piranu bodo v okviru Noči raziskovalcev potekale naslednje aktivnosti:

14:00-14.30Skupno predavanje o dejavnostih Morske biološke postaje
14:30-15.00Interaktivne delavnice: Morje pod mikroskopom, Kemija morja, Svet v malem, Klapavice: uporabni organizmi, Raznovrstnost morskih organizmov, Delo na ladji* (ali Priprava na potop)
15.00-15.30Skupno predavanje o dejavnostih Morske biološke postaje
15.30-16.00Interaktivne delavnice: Morje pod mikroskopom, Kemija morja, Svet v malem, Klapavice: uporabni organizmi, Raznovrstnost morskih organizmov, Delo na ladji* (ali Priprava na potop)
16.00-16.30Skupno predavanje o dejavnostih Morske biološke postaje
16.30-17.00Interaktivne delavnice: Morje pod mikroskopom, Kemija morja, Svet v malem, Klapavice: uporabni organizmi, Raznovrstnost morskih organizmov, Delo na ladji* (ali Priprava na potop)
17.00-17.30Skupno predavanje o dejavnostih Morske biološke postaje
17.30-18.00Interaktivne delavnice: Morje pod mikroskopom, Kemija morja, Svet v malem, Klapavice: uporabni organizmi, Raznovrstnost morskih organizmov, Delo na ladji* (ali Priprava na potop)
18.00-19.00Interaktivni kviz/acitivity na temo "Po morju plujemo do cilja"

*V primeru slabega vremena bo potekala delavnica Priprava na potop

14.00-18.00: Vodeni ogledi Morske biološke postaje (pri dovolj velikem številu interesentov)


Na aktivnosti se je potrebno prijaviti. Prijave potekajo preko elektronske pošte (
jana.gregoric@mbss.org) ali po telefonu (05-9232-905).

Več informacij o Noči raziskovalcev 2013 lahko dobite na povezavi http://www.zaznanost.si/