O-STA

Ob Svetovnem dnevu turizma v Celju brezplačen ogled Starega gradu Celje z lokalnim turističnim vodnikom

V Celju ta dan tudi brezplačen celodnevni vstop na Stari grad Celje in v središču mesta stojnica s turističnimi informacijami o mestu in njegovi okolici

Celje, 25. september 2013, Zavod Celeia Celje v okviru Svetovnega dneva turizma, ki se vsako leto tradicionalno odvija 27. septembra, na široko odpira vrata Starega gradu Celje, skozi katera bodo lahko obiskovalci ta dan vstopali brezplačno od 9.00 do 20.00 ure in se ob 17.30 pridružili brezplačnemu ogledu gradu z lokalnim turističnim vodnikom. Zbirno mesto za vse udeležence vodstva bo Turistično informacijski center na Starem gradu Celje. Ob tej priložnosti bo Zavod Celeia Celje v središču mesta postavil stojnico na kateri bodo obiskovalcem na voljo različne promocijske brošure mesta Celja in Regionalne turistične destinacije Dežela Celjska. Stojnica bo delovala od 10.00 do 18.00 ure. Več na www.celeia.info ter na FB V Celju smo face.

Svetovni dan turizma se obeležuje po celem svetu. Prva obeležba se je zgodila leta 1980. Na dan, ki ga danes obeležujemo kot Svetovni dan turizma, 27. september, je namreč Generalna skupščina Svetovne turistične organizacije pri Organizaciji združenih narodov leta 1970 sprejela svoj statut, datum pa prav tako sovpada s koncem glavne turistične sezone na severni polobli in njenim začetkom na južni.

V priponki prilagamo tudi fotomaterial

Stari grad Celje (iz arhiva Zavoda Celeia Celje)

Več informacij: Jerneja Kolar, Referentka za stike z javnostmi in promocijo, tel.: 03 42 87 941, e-pošta:novice.zavodceleia@©celje.si.