O-STA

Univerza v Ljubljani bogatejša za še en Alumni klub

Ljubljana, 27. september 2013

Prvo srečanje in hkrati prvi uradni dogodek diplomantov Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani je naletelo na izjemno dober odziv. Včerajšnjega dogodka so se udeležili diplomanti različnih smeri in generacij - alumni, ki so diplomirali pred nekaj tedni in tudi alumni, ki so diplomirali 40 let nazaj.

Cilj Alumni kluba Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani je ustvariti stimulativno in pozitivno okolje, ki omogoča dodano vrednost diplomantom, izkušenim inženirjem, fakulteti, gospodarstvu in okolici.

Na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani je v devetdesetih letih delovanja, diplomiralo na različnih študijskih programih več kot 12.000 diplomantov.

V uvodnem nagovoru je dekan, prof. dr. Igor Papič, med drugim poudaril, da so uspešni diplomanti najboljši ambasadorji fakultete. Veliko diplomantov Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani namreč zaseda zelo pomembna mesta v različnih organizacijah tako v Sloveniji kot v tujini. Po predstavitvi Alumni kluba, je govorniški oder prevzel izr. prof. dr. Iztok Fajfar, ki je na sproščen in nazoren način predstavil vlogo inženirja v družbi. Zadnje predavanje je imel izr. prof. dr. Robert Golob, predsednik uprave GEN-I d.o.o., ki je s slušatelji delil zgodbo o tem, kako je tudi v težkih časih mogoče uspeti kot inženir elektrotehnike v poslovnem svetu. Za kulturno točko je poskrbela Vokalna skupina Fakultete za elektrotehniko.

Na fakulteti obljubljajo redna srečanja Alumni kluba in vabijo vse svoje diplomante, ki se želijo včlaniti v Alumni klub, to storijo na spletnem naslovu: alumni.fe.uni-lj.si.