O-STA

EUROSPINE - Vabilo na mednarodno tiskovno konferenco 2. oktobra 2013 v Liverpoolu

"Nadzor kakovosti pri zdravljenju okvar hrbtenice"

Liverpool/Velika Britanija - Liverpool bo za štiri dni in prvič sploh postal evropsko središče mednarodnih raziskav hrbtenice, ko se bo tam na letnem kongresu EUROSPINE 1. oktobra 2013 zbralo več kot 3000 strokovnjakov na področju hrbtenice, priznanih kirurgov in zdravstvenih delavcev ter poznavalcev industrije. Letno srečanje predstavlja najpomembnejšo platformo, kjer se zberejo strokovnjaki s področja ortopedije, travmatologije in nevrokirurgije ter zdravniki, ki uporabljajo konzervativne metode zdravljenja pa tudi inženirji in biologi, da delijo izkušnje in izsledke svojih raziskav.

Cilj EUROSPINE, Evropskega združenja za hrbtenico (Spine Society of Europe) je spodbuditi izmenjavo znanja in inovativnih idej na področju raziskav, preventive in zdravljenja bolezni hrbtenice in z njo povezanih težav, ter koordinacija naporov posameznih evropskih držav v smeri nadaljnjega razvoja na tem področju.

Posebna tema: "Nadzor kakovosti pri zdravljenju okvar hrbtenice". Britanski nacionalni zdravstveni svet je pred kratkim napovedal, da bo letos objavil podatke o umrljivosti in druge post-operativne po operacijah po specializiranih področjih. Publikacijo o operativnih izidih na področju hrbtenice je moč pričakovati proti koncu leta 2013/v začetku 2014 in britanska ortopedska in nevrokirurška združenja trenutno iščejo kako to doseči. Katere podatke poročati? Kaj bodo podatki pomenili? Bo to pomagalo pri izboljšanju kakovosti ali zaviralo inovacije? Kako bodo to sprejeli drugje v Evropi? V sklopu letošnje tiskovne konference bo sedem evropskih zdravstvenih strokovnjakov predstavilo svoje najnovejše raziskave in odgovarjalo na vprašanja.


Mednarodna tiskovna konferenca:
Datum: sreda, 2. oktobra 2013
Čas: 11:00
Lokacija: ACC, Liverpool, UK | Soba 11A
Jeziki: angleški, nemški, francoski, španski, turški


Fotografije: zagotovljene brezplačne fotografske in video storitve


Sodelujoči profesorji: Dr. Ferran Pellisé (Španija), Dr. Philip J. Sell (VB), Dr. Tim Pigott (VB), Dr. Martin Wilby (VB), Dr. Haluk Berk (Turčija), Dr. Jörg Franke (Nemčija), Dr. Everard Munting (Belgija)


Vstop za akreditirane predstavnike medijev je brezplačen, obvezna je registracija:
Jonathan Weatherill-Hunt
Tiskovni predstavnik, APACE P.L.C.

E-pošta: eurospine2013@apace.com
Telefon: +44 151 324 6000
Splet: www.eurospine.org