O-STA

To soboto Celje v znamenju prireditve Bio Dan in CUNF-a, celjskega festivala ustvarjalcev unikatov

V središču mesta pestra ponudba ekoloških ter unikatnih izdelkov

Celje, 30. september 2013, Zavod Celeia Celje v soboto, 5. 10. 2013 od 9.00 do 15.00 vabi v središče mesta Celje na obisk dveh zanimivih dogodkov. Oba dogodka Zavod Celeia Celje organizira v sodelovanju. Bio dan - Bio praznik nastaja v sodelovanju z Društvom za Raznolikost podeželja in Zvezo združenj ekoloških kmetov Slovenije / Zvezo Biodar, CUNF pa v sodelovanju s članicami tega projekta, ki se, sedaj lahko zapišemo že tradicionalno, v mestu odvija vsako prvo soboto v mesecu. Namen prireditve Bio dan oz. t. i. Bio praznika kot so prireditev poimenovali njegovi nosilci, je javnosti približati prednosti ekološko pridelane hrane. Več o dejavnosti na www.biouzitek.si, www.zveza-ekokmet.si. CUNF, ki prinaša vpogled v bogato zakladnico celjskih ustvarjalcev unikatov, bo tokrat prvič mednarodni, saj bosta med sodelujočimi razstavljavci tudi dve ustvarjalki iz sosednje Hrvaške. Skupaj se bo tako predstavilo kar 24 unikatnih ustvarjalk in ustvarjalcev. Vstop na prireditvi, ki se bosta odvijali v vsakem vremenu je prost.

Bio dan ali t.i. Bio praznik prinaša pestro degustacijo ekoloąko pridelanih dobrot intenzivnih in tradicionalnih okusov ter različne delavnice. Obiskovalcem dogodka bodo skozi ves dan na voljo številna promocijska in informativnega gradiva o ekološkem kmetijstvu. Na prireditvi bo prisotnih 20 ekoloških kmetovalcev iz vse Slovenije ter nekaj gostov iz sosednjih držav. Vsi, ki se bodo prireditev obiskali, bodo lahko pokusili vse vrste primorskih sirov - kravjega Tolminca iz Čadrga, ovčjega iz Bovca in kozjega iz Mirna, spoznavali odlične okuse olivnega in bučnega olja, degustirali medene izdelke iz Bele Krajine, kruąne in mlevske izdelke, pecivo, pa tudi vino iz ekološko pridelanega grozdja ter številne vrste sadnih sokov in likerjev. Na voljo bodo tudi ekološko pridelane sadike in semena, salame in druge mesnine, sadje in zelenjava iz nadzorovane ekološke pridelave. Organizatorji obljubljajo tudi pester spremljevalni program in vodene degustacije do stojnic na katerih bodo s svojo ponudbo prisotni ekološki kmetovalci, ki danes predstavljajo pomembno vlogo pri uspeąnem razvoju slovenskega ekoloąkega kmetijstva.
Na CUNF-u, celjskem festivalu ustvarjalcev unikatov, ki se bo v soboto, 5. oktobra odvijal vzporedno z Bio dnevom, bo tokrat predstavilo svoje stvaritve kar 24 ustvarjalcev unikatov, od tega dve umetnici iz sosednje Hrvaške. Predstavili se bodo: Tiara Dreams * Kikla * Vse moč * Unikatni nakit Barby * Vidin zaklad * Nakit Up * Mariposa * Ophelia Art * Portret.si * Atelje Sonja Hrastnik * JANCINakit * Moj prstan.si * Home Art * S&V art * Herbika * Ti.Na * Art by Sofi * Macy Butters * MaRoko Chic * Sweet Art Curice * Perlita-nakit * Ustvarjalni pristan * Tulipanov vrt * Sofikleja. Poskrbljeno bo tudi za dobrodelno noto prireditve, za katero bodo poskrbeli predstavniki ©ENTA, Slovenskega združenja za duševno zdravje. Jesensko vzduąje bodo ogrele plesalke orientalskih plesov iz skupine Shekaya. Manjkala ne bo tudi ustvarjalnica za vse generacije.

V priponki posredujemo plakat CUNF-a ter logotipa

Več informacij: Sneľana Gabrovec, Referentka za prireditve, tel.: 03 42 87 932, e-poąta:snezana.gabrovec@celje.si, Andreja Jezernik, tel.: 041 861 313 in Daniela Likar Zvonar, tel.: 041 424 114 obe za CUNF ter Ana Ugrin, Zveza združenj ekoloških kmetov Slovenije - Zveza Biodar, 051 692 690, ana.ugrin@biouzitek.si.