O-STA

Festival okusov® 2013 - regijski Gurmanski dogodek leta

Znani slovenski obrazi dobrodelno na Školjkojadi

V soboto, 5. 10., se bo pred lokalom Platana na Kongresnem trgu odvijala dobrodelna Školjkojada, na kateri bodo školjke na svojevrsten način pripravljali znani slovenski obrazi in kuharji nekaterih priznanih ljubljanskih restavracij. Del denarja, zbranega na dogodku, bo namenjen dobrodelnemu projektu Lions kluba Viva Ljubljana.

Preteklo soboto jo je zagodlo nepredvidljivo jesensko vreme, zaradi česar je načtovana Školjkojada odpadla. Ta bo v še večjem obsegu in z dobrodelno noto potekala v soboto, 5. 10., od 11h naprej pred lokalom Platana na Kongresnem trgu. Platana kot priljubljeno shajališče ljubljanske kulturne in intelektualne elite s svojim svetovljanskim značajem pooseblja glavni namen Školjkojade - dobrodelnost. Del zbranih finančnih sredstev na dogodku bomo namreč namenili dobrodelnemu društvu Lions klub Ljubljana Viva, botrskemu klubu Lions kluba Ljubljana. Več o svojem dobrodelnem projektu bodo predstavniki Lionsa povedali na samem dogodku.

Na Školjkojadi bodo znana slovenska imena poslovnega in medijskega sveta - med drugimi tudi priznani poslovnež Tomo Weber, ki bo kuhal v pravem partizanskem kotlu - in kuharji nekaterih ljubljanskih restavracij za vse ljubitelje prvovrstnih školjk pripravljali to priljubljeno morsko jed na sto in en način z osebnim pečatom. Na licu mesta bodo dokazali, da za pripravo školjk obstaja nešteto izvirnih receptov, ki si jih je vredno zapomniti. Školjkojada bo s konceptom, na katerem je zasnovana, in dobrodelno platjo lepo zaokrožila Festival Okusov® 2013 in začrtala eno izmed smernic za festivalsko dogajanje prihodnje leto.

O organizatorju

Festival Okusov® 2013 organizira Restaurant Club, ki povezuje gurmane in vse tiste, ki iščejo edinstvene užitke tudi na drugih področjih. Restaurant Club ima več kot 25.000 podpornikov, med njegovimi častnimi člani so znana imena politike, gospodarstva in estrade. Sodeluje z več kot 250 gostinskimi objekti v regiji Alpe Adria, kjer lahko člani ob predložitvi članske kartice gurmanske trenutke uživajo s popustom do 25% na hrano in pijačo ter popuste in ugodnosti pri rezervaciji sob in številnih drugih storitvah. Član Restaurant Cluba lahko postanete tako, da se prijavite preko spletnega obrazca in naročite člansko kartico, pokličete naš klicni center na številko 031 200 000, ali nam pošljete e-mail na naslov pomoc@restaurantclub.si.

Festival Okusov® 2013

Festival Okusov® 2013, v Sloveniji 24.9.-8.10. in na Hrvaškem 10.9.-24.9., poteka v skupno več kot 300 restavracijah in ostalih gostinskih objektih v Sloveniji, Furlaniji Julijski krajini, na Avstrijskem Koroškem in Hrvaškem. Na festivalu boste spoznali vrhunske chefe in enologe, se razvajali na različnih degustacijah in si ogledali "cooking showe". Program je odprte narave, v času festivala pa vam bodo sodelujoče restavracije nudile posebne popuste in vas razvajale s kulinaričnimi mojstrovinami. V času festivala bo ponudba Restaurant

Cluba še bolj nevsakdanja, popusti bodo tudi do 50% na izbrane menije. S takšno ponudbo želi festival čim širšemu krogu sladokuscev omogočiti spoznavanje novih okusov, restavracij in njihovih kuharjev ter ostalih ustvarjalcev vsega gurmanskega. Festivalsko ponudbo lahko uživate le ob predložitvi festivalske kartice. Nakup kartice je možen tudi preko SMS sporočil, tako da SMS s ključno besedo FESTIVAL pošljete na številko 3636.


Ada Cajnko
Center za stike z javnostmi
Email: PR@festivalokusov.si
Telefon: +386 31 200 000
Aškerčeva 13 I Ljubljana I Slovenija