O-STA

Sony Xperia™ Z1 že pri Telekomu Slovenije

Ljubljana, 4. oktobra - Telekom Slovenije in Sony Mobile Communications ("Sony Mobile") sta v Slovenijo, komaj nekaj tednov po svetovni premieri na sejmu IFA v Berlinu, pripeljala mobilnik Xperia™ Z1. Xperia Z1 je vrhunski vodoodporen pametni telefon, ki združuje najboljšo Sonyjevo tehnologijo, zabavo, široko paleto spremljevalnih izdelkov in izredno kakovostno kamero.

Eleganten, tanek in vodoodporen aparat Xperia Z1 z 12,7-centimetrskim (5") ekranom prenaša Sonyjeve najboljše tehnologije v pametni telefon - vključno s Sonyjevim najboljšim znanjem o kamerah. Xperia Z1 se lahko pohvali s Sonyjevim nagrajenim objektivom Sony G s širokim kotom 27 mm, svetlo zaslonko F2,0, velikim 1/2,3-palčnim CMOS slikovnim senzorjem Exmor RS z 20,7 milijoni slikovnih pik in slikovnim procesorjem BIONZ za mobilnike. Kombinacija teh tehnologij prinaša enako kakovost in zmogljivost kot običajni kompaktni digitalni fotoaparati. Neodvisna testiranja so potrdila, da Xperia Z1 zagotavlja najboljšo kakovost slike med vsemi vodilnimi pametnimi telefoni, običajno doživetje kamere pa nadgradi z inovativnim setom Xperia fotografskih aplikacij, kot so Social live, Info-eye™, Timeshift burst in AR učinek.

Eleganten videz združuje Sonyjev uveljavljeni dizajn OmniBalance z vrhunskimi materiali in natančno izdelavo v tanek pametni telefon, ki je odporen na vodo in prah (IP55 & IP58). Trdno aluminijasto ohišje v enem kosu s kaljenim steklom na sprednji in zadnji strani zagotavlja tako lepoto in trpežnost kot tudi možnost gledanja iz vsakega zornega kota. Zahvaljujoč vključeni Sonyjevi TV tehnologiji BRAVIA, pa se Xperia Z1 lahko pohvali še z edinstvenim zaslonom Trioluminos in X-Reality za mobilnike.

Xperia Z1 ima povsem integriran 2,2-GHz štirijedrni Qualcomm® Snapdragon™ 800 procesor CPU in 4G LTE ter tako prinaša doživljanje povezane zabave, neverjetno hitrost in v industriji vodilno zmogljivost baterije s 3000 mAh. Sonyjev baterijski način Stamina samodejno prižiga ali ugaša funkcije za varčevanje energije.

Sony Mobile in Telekom Slovenije z mobilnikom Sony Xperia Z1 dokazujeta svoja prizadevanja, da uporabnikom prinašata nepozabno uporabniško izkušnjo. Skupaj prinašata v Slovenijo Sonyjevo moč in postavljata nove standarde na področju vrhunskih pametnih telefonov.

Xperia Z1 bo na voljo pri Telekomu Slovenije od 7. oktobra letos. Vse specifikacije pametnega telefona Xperia Z1 so na voljo na sonymobile.com/xperia-slovenija.

O Sony Mobile Communications

Sony Mobile Communications je podružnica korporacije Sony s sedežem v Tokiu. Sony sodi med vodilne globalne inovatorje na področju izdelkov za avdio, video, igre, komunikacije in ključne naprave na področju informacijske tehnologije, in sicer tako za potrošnike kot profesionalne uporabnike. Družina pametnih telefonov Xperia™ podjetja Sony Mobile Communications združuje najboljšo tehnologijo podjetja Sony, vrhunske vsebine in storitve ter zagotavlja enostaven dostop do Sonyjevega sveta povezanih izkušenj zabave.

-###-