O-STA

V Celju se bo, prvič v zgodovini mesta, od 18. do 20. oktobra 2013 odvijal Mednarodni Vintage swing festival

Celje, 10. oktobra 2013, Festival,ki ga organizira prvo slovensko swing društvo, Vintage, sicer organizator že 4. Vintage swing festivala, se bo odvijal v dvoranah Celjskega doma. V tem času bo Celje postalo prestolnica plesa, glasbe in swing stila. Festival je vsekakor nova izkušnja za knežje mesto in tudi za njegove prebivalce. Festivalsko dogajanje bo mogoče obiskati vsak dan posebej (cena karte vključuje tako obisk posamezne izbrane plesne delavnice z inštruktorji kot tudi plesno zabavo), ali pa bodo udeleženci lahko koristili t. i. festivalske pakete, med katerimi bo za širšo javnost najbolj zanimiv ta, ki vključuje obisk 6. urnega začetnega tečaja swinga ter vstop na vse plesne zabave.

Vaše cenjene akreditacije za obisk tridnevnega festivala pričakujemo na naslov info@vintage.si najkasneje do četrtka, 17. 10. 2013.

V sklopu festivala bodo lahko obiskovalci uživali v odličnih glasbenih zasedbah; tako bosta nastopila celjski plesni orkestre Žabe in ljubljanska swing skupina Zeleni zajci. Swing DJ-i bodo vrteli izbrano glasbo, s svojimi točkami se bodo predstavile raznolike mednarodne plesne skupine, na festivalu bodo sodelovali svetovno priznani inštruktorji plesa. Plesne večere bodo vseskozi spremljali odlični fotografi, na prizorišču bodo ves čas festivala prisotne tudi mojstrice t.i. vintage "hair styla", prav tako bodo obiskovalcem na voljo stojnice z raznolikimi stilskimi dodatki, plesnimi čevlji, plesnimi oblekami ipd. ...Vse dni festivala se bodo odvijale plesne delavnice, ki so namenjene tako plesni javnosti kot tudi tistim, ki do sedaj še nikoli niso zares zaplesali. Pogumni se bodo lahko preizkusili na JACK & JILL plesnem tekmovanju, spet drugi bodo lahko ob pomoči plesnih inštruktorjev spoznavali veščine swinga.

Program plesnih zabav

Društvo Vintage v Celjskem domu pripravlja 3 različne zabave, ki bodo postregle vsaka s svojim dogajanjem, nastopi, izvajalci in presenečenji.

Petek, 18. 10. 2013: WELCOME PARTY

Cena udeležbe: 10€

Prvi plesni dan bo potekal v znamenju predstavitve celotnega festivalskega dogajanja, plesnih inštruktorjev ter v spoznavanju udeležencev dogodka. Ob polnoči se bodo lahko obiskovalci zavrteli na plesu poimenovanem "You&Me dance." Za glasbo bodo poskrbeli odlični Lindy Hop DJ-i, za vrhunec glasbenega večera pa bo poskrbel Celjski plesni orkester Žabe s priznanima vokalistkama.

Sobota, 19. 10. 2013: KNEŽJI PLES

Cena udeležbe: 15€

Drugi dan plesnega festivala bo še posebno slovesen, saj ga bodo popestrili nastopi številnih plesnih skupin iz Slovenije ter tujine.Kot glasbeni gostje bodo tokrat nastopili člani ljubljanske swing zasedbe Zeleni zajci. Ta dan se bo tudi odvijalo plesno tekmovanje JACK&JILL. K obisku bodo vabile številne stojnice, celotno dogajanje pa bodo spremljale tudi profesionalne ekipe snemalcev. Ta večer se bodo lahko vsi tekmovalci postavili pred fotografski objektiv in si tako ustvarili fotografijo, ki jih bo trajno spominjala na ta enkraten plesni dogodek.

Nedelja, 20. 10. 2013: CHILAX NIGHT

Cena udeležbe: 5€

Festival se bo zaključil v nedeljo z velikim nagradnim žrebanjem, ki prinaša izjemno lepe nagrade za vse udeležence. To je tudi večer, v katerem bodo vsi udeleženci še enkrat zvadili vse plesne korake in jih še zadnjič odplesali ob zvokih izbrane glasbe.

Cenik vstopa na festival:

Karta za festival (plesne delavnice z mednarodnimi inštruktorji + že vključene tudi zabave)

Festivalski paketi:

ZAČETNIK ( 6 ur začetnih delavnic + vstopi na vse zabave) - 60 EUR (to bo najbolj zanimivo za širšo javnost)
ostali paketi za plesalce, ki so se s swingom že srečali:
GROF (Vse delavnice in vsi žuri) - 140,00 EUR
VITEZ 1 (Delavnice sobota in žur sobota) - 90,00 EUR
VITEZ 2 (Delavnice nedelja in žur nedelja) - 90,00 EUR
TRUBADUR (Vsi žuri in voden ogled mesta) - 30,00 EUR

Prilagamo tudi fotomaterial

Plesalci swinga v akciji (Arhiv Društva Vintage)

Več informacij o Mednarodnem swing festivalu: Aleš Kolar, tel.št.: 031 307 422, info@vintage.si, Spletna stran http://www.vintageswingfestival.com

FB STRAN: http://www.facebook.com/pages/VINTAGE-SWING-FESTIVAL-LjubljanaSlovenija/68994516844