O-STA

MasterCard sklenil sporazum za prevzem Provusa - vodilnega turškega neodvisnega ponudnika plačilnih rešitev

Prevzem bo okrepil MasterCardove kapacitete za obdelavo plačil in sposobnost nudenja storitev z dodano vrednostjo v regiji

To novico lahko tvitate, tako da jo skopirate in prilepite prek http://bit.ly/16x5x5F v svoj Twitter profil z #MasterCard

PURCHASE, N.Y.--(BUSINESS WIRE)-- MasterCard (NYSE: MA) je danes sporočil, da je sklenil sporazum za prevzem podjetja Provus Bilişim Hizmetleri A. Ş. ("Provus"), vodilnega turškega neodvisnega ponudnika plačilnih storitev. Prevzem je del MasterCardove strategije za povečanje prisotnosti pri obdelavi plačil na hitro rastočih trgih in zagotavljanje visokokakovostnih rešitev pri obdelavi ter inovativnih storitev z dodano vrednostjo tako za finančne institucije kot za uporabnike na hitro rastočem področju predplačniških in mobilnih plačil. Posel, ki potrebuje še dovoljenje regulatorja, naj bi bil zaključen v zadnjem četrtletju leta 2013.

Provus, ki je bil ustanovljen leta 2001 in ima sedež v Istanbulu, svoje storitve zagotavlja med drugim finančnim ustanovam, ponudnikom telekomunikacijskih storitev in trgovcem. Provusova ponudba plačilnih rešitev vključuje obdelavo transakcij pri izdajateljih in prodajnih mestih, predplačljive rešitve ter obdelavo transakcij preko bančnih avtomatov.

Predsednik MasterCard Europe Javier Perez je prevzem komentiral z besedami: "Prevzem Provusa MasterCardu omogoča nadaljnji razvoj inovativnih rešitev, ki ustvarjajo dodano vrednost za naše stranke, in širi našo prisotnost pri obdelavi transakcij v Evropi. Turčija ostaja zelo vznemirljiv in rastoč trg in ta pridobitev nam zagotavlja pomembno platformo, ki nam bo omogočila ne le da zagotavljamo storitve strankam lokalno, temveč da še naprej zagotavljamo inovativne plačilne storitve v celotni regiji."

Glavni izvršni direktor Provusa Tunc Dasar je dejal: "Današnja objava predstavlja vznemirljivo novo poglavje v našem poslovanju, ki temelji na zagotavljanju vrhunskih plačilnih storitev in storitev obdelave tako za tradicionalne in netradicionalne stranke v Turčiji. Veselimo se prihodnosti kot del družine MasterCard in smo osredotočeni na zagotavljanje inovacij v plačilnih storitvah in obdelavi za najširše možno občinstvo."

Podrobnosti sporazuma niso bile razkrite.

O MasterCardu:

MasterCard (NYSE: MA), www.mastercard.com, je tehnološko podjetje v globalni plačilni industriji. Upravljamo z najhitrejšo mrežo za obdelavo plačil na svetu, ki povezuje uporabnike, finančne institucije, trgovce, vlade in podjetja v več kot 210 državah in ozemljih. Zaradi MasterCardovih produktov in rešitev so vsakodnevne tržne aktivnosti - kot so denimo nakupovanje, potovanje, vodenje podjetja ali upravljanje s financami - enostavnejše, varnejše in bolj učinkovite za vsakogar. Sledite nam preko Twitterja @MasterCardNews, vključite se v razpravo na Cashless Pioneers Blog in se naročite na najbolj sveže novice na Engagement Bureau.

Izjave o prihodnosti:

Izjave v tem sporočilu, ki niso zgodovinska dejstva, vključno z izjavami o MasterCardovimi načrti, strategijami, domnevami in pričakovanji, so izjave o prihodnosti in so kot take podvržene določilom o načelih varnega pristana (safe harbor) v noveli zakona o sodnih postopkih v zvezi z vrednostnimi papirji iz leta 1995 (Private Securities Litigation Reform Act of 1995). Izjave o prihodnosti se nanašajo le na datum, ko so bile izrečene. Tako v skladu s tem, razen ko gre za obveznosti družbe v skladu za ameriškimi zveznimi zakoni o vrednostnih papirjih, družba ne namerava posodabljati ali kako drugače revidirati informacij o prihodnosti, tako da bodo odražali dejanske poslovne rezultate, spremembe v finančnem položaju, spremembe v ocenah, pričakovanjih ali predpostavkah, spremembe v splošnih gospodarskih razmerah ali razmerah v panogi oziroma drugih okoliščinah, ki so nastale ali obstajale od priprave tega sporočila, ali z ozirom na kakršnekoli nepričakovane dogodke. Tovrstne izjave o prihodnosti vključujejo, a niso omejene na, izjave, ki se nanašajo na sposobnost družbe da:

  • dobi dovoljenje regulatorjev za sklenitev transakcije v zadnjem četrtletju 2013; in
  • nadaljuje z rastjo prisotnosti na trgu obdelave plačil po Evropi, služi strankam lokalno in zagotavlja inovativne plačilne storitve v celotni regiji.

Dejanski rezultati se lahko pomembno razlikujejo od takih izjav o prihodnosti zaradi številnih razlogov, med drugim tistih, ki so navedeni v objavah družbe pri ameriški Komisiji za trg vrednostnih papirjev (SEC), vključno z letnim poročilom družbe na obrazcu 10-K za leto, ki se je končalo 31. decembra 2012, četrtletnimi poročili družbe na obrazcu 10-Q in tekočimi poročili na obrazcu 8-K, ki so bili oddani pri SEC med letom 2013, kot tudi razlogov, ki vključujejo težave, zamude ali nezmožnost družbe, da bi dosegla zgoraj navedene strateške pobude. Tudi zaradi drugih dejavnikov, ki niso navedeni zgoraj, se lahko rezultati družbe pomembno razlikujejo od pričakovanih rezultatov.

Kontakti

Mediji:
MasterCard
Chris Monteiro, +1-914-249-5826
Direktor za komunikacije
chris_monteiro@mastercard.com
ali
MasterCard Europe
Rose Beaumont, +32 2 352 52 35 or +44 (0) 20 7557 5199 / + 44 (0) 7956 309 550 (mobile)
Višji podpredsednik, zadolžen za komunikacije
rose_beaumont@mastercard.com
ali
MasterCard Turkey
Selin Semigolu, +90-212-351-9900
Direktor za komunikacije
selin_semigolu@mastercard.com
ali
Investitorji:
MasterCard
Barbara Gasper, +1-914-249-4565
Izvršna podpredsednica, zadolžena za odnose z investitorji
investor_relations@mastercard.com

Vir: MasterCard

To sporočilo je na voljo v angleščini na:
http://www.businesswire.com/news/home/20131009006027/en