O-STA

ISL Light dostopi z iPada/iPhona tudi do izključenega računalnika na daljavo

Podjetje XLAB je posodobilo svojo mobilno aplikacijo za dostop in podporo oddaljenega računalnika z iPada/iPhona, ISL Light iOS, ki sedaj podpira Wake-on-LAN in se enostavno poveže z oddaljenim računalnikom, četudi je izključen, v stanju hibernacije ali mirovanja.

Ljubljana, 11. oktober 2013. XLAB, razvijalec in ponudnik oblačnih rešitev za nadzor oddaljenega namizja in podporo strankam na daljavo, je danes oznanil, da je priljubljena aplikacija za dostop do oddaljenega računalnika z iPada/iPhona posodobljena in je na voljo brezplačno v App Storu. Posodobljeni ISL Light iOS podpira omrežno prebujanje v delovanje (Wake-on-LAN) z Applovih mobilnih naprav iPad in iPhone, s katerih lahko sedaj dostopate do oddaljenega računalnika, četudi je ta izključen, v stanju hibernacije (Windows) ali mirovanja (Mac). Prenesite novi ISL Light za iPad/iPhone.

ISL Light je uporabniku prijazna programska oprema za dostop do oddaljenega računalnika, ki omogoča enostavno, hitro in varno tehnično podporo z neposrednim delom na oddaljenem računalniku s težavo. Zelo enostavno se poveže na katerikoli računalnik, se nevidno sporazume z vsakim požarnim zidom in omogoča nemoteno delo na oddaljenem računalniku. Za razliko od ostale programske opreme za oddaljeni dostop, ISL Light brez doplačila nudi obsežne možnosti upravljanja uporabnikov znotraj podjetja in prilagoditve izgleda ter funkcionalnosti programa, deluje pa tudi na vseh večjih operacijskih sistemih in napravah; Windows, Mac, Linux, iOS, Android in Windows Mobile.

Mobilni ISL Light iOS prinaša vso standardno funkcionalnost za dostop in podporo oddaljenemu računalniku na iPad/iPhone, pri čemer zadnja posodobitev omogoča dostop tudi, če je oddaljeni računalnik izklopljen, v stanju hibernacije (Windows) ali mirovanja (Mac). Omrežno prebujanje v delovanje (Wake-on-LAN) zahteva minimalne priprave oddaljenega računalnika, po tem pa z ISL Light iOS izklopljeni računalnik zbudimo v nekaj enostavnih korakih.

Za dostop do ugasnjenega računalnika na daljavo z iPada/iPhona je potrebno odpreti aplikacijo ISL Light, se prijaviti in na seznamu lastnih oddaljenih računalnikov poiskati pravega. Ugasnjeni računalniki so označeni kot 'Nepovezani', glavni gumb spodaj pa nudi možnost 'Pošlji WOL' (Wake-on-LAN). Z enim samim dotikom na 'Pošlji WOL', se oddaljeni računalnik prebudi, nazadnje pa s tipko 'Poveži' takoj ustvarimo povezavo za dostop s polnimi pravicami za pregled in njegov nadzor.

Več o aplikaciji ISL Light za iPad/iPhone:

· V Applovi spletni trgovini App Store.

· Na spletni strani ISL Online.

Več o XLAB in ISL Online

Podjetje XLAB nudi poslovni paket rešitev za dostop do računalnika na daljavo, klepet z obiskovalci spletnih strani in spletno sestankovanje ISL Online. Rešitve ISL Online temeljijo na oblačni arhitekturi in delujejo na vseh večjih operacijskih sistemih (Windows, Mac, Linux, iOS, Android in Windows Phone). Z njihovo pomočjo se tako hitro, enostavno in varno prek spleta povezuje nešteto računalnikov in mobilnih naprav z vsega sveta, ki na leto opravijo kar 6 milijonov sej. V začetku leta 2013 so rešitve ISL Online štele več kot 150.000 poslovnih uporabnikov, med njimi so tudi Konica Minolta, Canon, Mitsubishi Electric, Coca Cola, E-uprava RS in Telekom Slovenije.

###

KONTAKT:
Jerneja Fidler Pompe
ISL Online
01 2447760
press@islonline.com