O-STA

Visoko-zmogljivi in nadgradljivi strežniki NAS

Synology je predstavil dva nova strežnika NAS RackStation RS2414+ in RS2414RP+ ter razširitveni enoti RX1214 in RX1214RP.

Ljubljana, 14.10.2013 - Synology je predstavil nova strežnika NAS RackStation RS2414+ in RS2414RP+ višine 2U z 12 režami za diske, ki sta nemenjena namestitvi v strežniške omare in prinašata visoko zmogljivost in nadgradljivost malim in srednje velikim podjetjem.

"RS2414+ in RS2414RP+ sta narejena tako, da zadovoljita vse večje potrebe po zmogljivosti, kapaciteti in nadgradljivosti v srednjih in malih podjetjih", je dejal Chad Chiang, Produktni vodja v podjetju Synology Inc. in dodal: "Da bi čim bolje zadostili omenjenim potrebam, smo pri izdelavi uporabili celo paleto naprednih strojnih rešitev in lastnosti, ki zagotavljajo zanesljivost delovanja".

Strežnika sta zasnovana z idejo, da zadostita vse večjim potrebam po učinkovitosti sistemov shranjevanja. Poganja ju 2,13 GHz dvojedrni procesor. V okolju Windows z vključeno funkcijo Link Aggregation in v RAID5 konfiguraciji, dosegata zavidljivo hitrost branja 339 MB/sek in hitrost zapisovanja 209 MB/sek. Poleg tega pa jima daje dodatno moč za večopravilno delovanje 2 GB DDR3 RAM. Za še večjo učinkovitost pa je možno spomin razširiti na 4 GB.

Malim in srednjim podjetjem je pomembno zagotoviti nadgradljivost. V kombinaciji z razširitvenima enotama RX1214 in RX1214RP, s posebej zasnovanim povezovalnim kablom, ki zagotavlja maksimalno propustnost, je mogoče RS2414+ in RS2414RP+ preprosto razširiti na kapaciteto 96 TB.

S širokim naborom izjemno zanesljivih mehanizmov, RS2414+ in RS2414RP+ zagotavljata uporabnikom neprekinjeno dostopnost, ki je odločilnega pomena za vsa podjetja. Obe enoti sta opremljeni s tehnologijo pasivnega hlajenja procesorja, s sistemom za redundanco ventilatorjev za hlajenje, pogoni, ki omogočajo pretikanje med delovanjem (hot-swap) in 4 vhode LAN s podporo za nadomestni način delovanja (failover). Vse našteto odpravlja možnost za odpoved najbolj kritičnih točk in zagotavlja nemoteno delovanje sistema. Za dodatno jamstvo zanesljivosti sistema sta RS2414RP+ in RX1214RP opremljena tudi z redundantnim sistemom napajalnikov.

Strežnika NAS Synology RS2414+ in RS2414RP+ poganja DiskStation Manager (DSM) 4.3, intuitiven operacijski sistem, pripravljen za spletno delovanje, ki prinaša obilico programov in omogoča večjo učinkovitost dela. Prejšnja verzija sistema - DSM 4.2, je edini NAS operacijski sistem, ki je bil nagrajen z "Best Choice Award" in "Media's Choice Award" na sejmu Computex 2013.

Synology RackStation RS2414+/RS2414RP+ in RX1214/RX1214RP so že na voljo tudi na slovenskem trgu.

Za več informacij, prosimo obiščite:

http://www.xenon-forte.si/novosti/synology.aspx

###

O podjetju Synology Inc.

Synology je predan izkoriščanju prednosti, ki jih ponuja razvoj sodobnih tehnologij in tako odločen omogočiti podjetjem in domačim uporabnikom zanesljiv in dostopen način za centralizacijo hrambe podatkov, poenostavljenega varnostnega kopiranja podatkov, pošiljanja in sinhronizacije datotek preko različnih platform in nemotenega dostopa do podatkov. Cilj podjetja Synology je zagotavljanje izdelkov z naprednimi lastnostmi in najboljšimi storitvami za uporabnike v svojem razredu.

O podjetju Xenon forte d.o.o.

Podjetje Xenon forte sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja je informacijski inženiring, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.

Več informacij:

Xenon forte, d. o. o.

Ciril Kraševec, direktor

Leskoškova 11, 1000 Ljubljana

Tel.: (01) 5484 800

Faks: (01) 5484 819

E-pošta: ciril@xenon-forte.si

Spletna stran: www.xenon-forte.si