O-STA

Riverbed je združil upravljanje aplikacijskih in omrežnih zmogljivosti v enotno napravo

15.10.2013
Riverbed Technology, vodilni proizvajalec rešitev za pospeševanje komunikacij in aplikacij na prostranih omrežjih WAN, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

nas je septembra 2013 obvestil, da je v svojo ponudbo vključil napravo, ki v eni rešitvi združuje funkcije za spremljanje in upravljanje aplikacijskih in omrežnih zmogljivosti (network & application performance management).

OPNET - Riverbed je v začetku novembra 2012 najavil namero o prevzemu podjetja OPNET Technologies, ki je bilo uveljavljeni proizvajalec rešitev za upravljanje aplikacijske odzivnosti in zmogljivosti. OPNET - Optimized Network Engineering Tools - se je ukvarjal z naslednjimi vrstami rešitev:

· upravljanje aplikacijskih zmogljivosti; APM - Application performance management

· upravljanje omrežnih zmogljivosti; NPM - Network performance management

· načrtovanje, vzdrževanje in upravljanje omrežij; Network operations, engineering, and planning

· modeliranje in simulacije; Modeling and simulation

ONET je bil vodilni konkurent Riverbed rešitvi Cascade, prav zato se je Riverbed odločil za prevzem in kasnejšo integracijo OPNET tehnologij v svojo rešitev in s tem seveda močno izboljšanje ponudbe.

Cascade - je družina rešitev za spremljanje delovanja omrežja in aplikacij, zmogljivostne analize, vpogled v trende, poročanje in upravljanje z informacijskimi viri (network / application performance analysis, visibility and management). Riverbed je začel ponujati te izdelke leta 2009 s pripojitvijo podjetja Mazu Networks, njihova prednost pa je, da lahko pridobijo množico uporabnih informacij o dogajanju v omrežju neposredno iz naprava Steelhead (seveda če ima stranka nameščene tudi te naprave). Riverbed Cascade deluje brez namenskih agentov, v osnovi se sestoji iz treh vrst naprav - Profiler, Gateway ter Sensor. Gateway zbira informacije o omrežju in jih pošilja Profiler-ju. Sensor zbira aplikacijske informacije - OSI layer 7 - in jih prav tako pošilja Profiler-ju. Obstaja tudi virtualna različica Sensor-ja, ki je lahko nameščena na Steelhead napravi (Riverbed Service Platform) in ki zbira informacije o optimiziranih WAN povezavah in jih tudi posreduje Profiler-ju. V središču vsega je Profiler, osrednja naprava, ki zbira, hrani, analizira, poroča... o vašem informacijskem omrežju.

Integracija

Pred kratkim je Riverbed dosegel pomemben mejnik pri združevanju obeh zgoraj na kratko opisanih tehnologij v enotno rešitev - predstavil je enotno napravo v kateri sta združeni funkciji upravljanje omrežnih zmogljivosti z upoštevanjem aplikacijskih podatkov (aaNPM - application aware network performance management) ter upravljanja aplikacijskih zmogljivosti (APM - application performance management). Taka rešitev nam omogoča vseobsegajočo (end-to-end) upravljanje zmogljivosti na podlagi podrobne paketne in infrastrukturne analize vključujoč aplikacijske transakcije in uporabniško odzivnost. Stranke bodo dobile enotno rešitev za stroškovno učinkovito upravljanje zmogljivosti, dostopnosti, dviganje produktivnosti in zagotavljanje nemotenega delovanja poslovnih procesov.

Je to prava smer za prihodnost? Najverjetneje, kajti večina strokovnjakov je mnenja, da bo v prihodnje treba združevati APM in NPM tehnologije, le s pomočjo združenih rešitev bodo organizacije lahko zagotovile uspešno in nemoteno delovanje bodočih informacijskih sistemov; vsaka rešitev sama zase bo le deloma reševala prihajajoče potrebe. Riverbed je z nakupom OPNET-a ter posledično integracijo APM/NPM tehnologij očitno na dobri poti.

John DeBella, Teradyne inc.: "As a longtime Riverbed Cascade customer, we are excited about the ability to now weave OPNET AppResponse Xpert into Cascade Profiler. Teradyne customers and employees depend on our network and applications to quickly solve some of the toughest testing challenges in the electronics industry today - our customers can't afford delayed or sluggish network and application performance. With the combination of AppResponse Xpert and Shark module, we're adding end-user experience and transaction monitoring to the deep network capabilities we're used to with Cascade Shark. A single appliance that provides such broad capabilities for application performance management is a game changer for us."

Avtor: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://www.riverbed.com/about/news-articles/press-releases/Riverbed-Introduces-Single-Appliance-for-Application-and-Network-Performance-Management.html

### ### ###

O Riverbed Technology

Riverbed Technology razvija rešitve za pospeševanje informacijske infrastrukture - omrežij, aplikacij in pomnilniških sistemov. Poslovni sistemi se s pomočjo Riverbed družine rešitev za prostrana omrežja WAN izognejo običajnim omejitvam IT sistemov - povečajo zmogljivost aplikacij, poenotijo razprostranjena omrežja in zagotovijo enakomerno vidljivost in dostopnost vseh delov omrežja in aplikacij, brez povečevanja pasovnih širin ter strežniških ali pomnilniških zmogljivosti. Mnoga podjetja s prostranimi omrežji koristijo Riverbed rešitve za pospeševanje informacijske infrastrukture, zmanjševanje stroškov in izboljšanje odzivnosti. Vodilni izdelek podjetja je družina naprav Steelhead, prvi model je nastal leta 2004, ter programska oprema Steelhead Mobile za prenosne računalnike. Ustanovljeno leta 2002, s svetovnim sedežem v San Franciscu v Kaliforniji, je podjetje hitro pridobilo več kot 1000 velikih strank po vsem svetu, med drugim tudi 56% tistih iz seznama Forbes Global 100. Riverbed je 21. na seznamu Deloitte's 2009 Technology Fast 500 in je v seznam vodilnih podjetij na Gartner Magic Quadrant for WAN Optimization Controllers 2009.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.riverbed.com


Dodatne informacije:
Robert Lubej, projektni vodja
robert.lubej@real-sec.com

REAL security d.o.o.
Meljska cesta 1
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com