O-STA

Marion Marschalek iz podjetja Ikarus na konferenci Defcon21

16.10.2013
Ikarus, pionir med razvijalci protivirusne zaščite in naprednih varnostnih rešitev za različna okolja, katerega v Sloveniji uradno zastopa Mariborsko podjetje REAL security,

je obiskal hekerske konference - enkrat letno se v puščavi Mojave zbere več kot 15.000 hekerjev iz vsega sveta, kjer proslavljajo svoje dosežke oz. objavljajo najnovejša in najbolj zapletena odkritja. Vsako leto v začetku avgusta se v Las Vegasu zvrstijo tri najvelje in najbolj znane hekerske konference nasploh - Blackhat, BSides ter Defcon21. Na slednji je imela svojo prezentacijo tudi predstavnica podjetja Ikatus.

Marion Marschalek je dobitnica prve nagrade v letošnjem tekmovanju "Female Reverse Engineering Challenge", katerega organizira specialist povratnega inženiringa Thomas Dullien. Na konferenci Defcon21 je govorila o povratnem inženiringu škodljive programske opreme, natančneje o izzivih povratnega inženiringa obdelave programskih izjem in podrobnosti pri obdelavi izvršne kode C++. Poslušalcem je še predstavila tehnike, ki bi naj raziskovalcem škodljive programske kode pomagale razumeti in razrešiti te opisane izzive.

Kaj je še bilo drugega moč slišati na konferenci? Najbolj vznemirljiva je verjetno bila predstavitev Charlieja Millerja in Christopherja Valaseka o hekanju avtomobilov, ki sta prikazala, kako sta vdrla v računalniške sisteme dveh modelov osebnih avtov in prevzela nadzor nad njimi. Še posebej strašljiv je bil dokaz zmožnosti vplivanja na upravljalne mehanizme in nadzor pomembnih sistemov kot so zavore ter celo volan. Proizvajalec varnostnega orodja Lookout za operacijski sistem Android je tudi predstavil dokaj šokantno razkritje, namreč da je za veliko večino goljufij preko SMS in drugih sistemov na pametnih telefonih odgovorna le peščica hekerskih kriminalnih združenj iz Rusije.

Avtor: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://www.ikarus.at/en/about-ikarus/news/news/

### ### ###

O podjetju Ikarus

IKARUS Security Software je avstrijski pionir med razvijalci protivirusne programske opreme in rešitev za zaščito vsebin, kjer se vrhunski strokovnjaki že od same ustanovitve leta 1986 ukvarjajo z raziskavami in razvojem varnostnih rešitev; bili so eden od prvih protivirusnih ponudnikov v svetu nasploh.

V podjetju IKARUS je napredek najpomembnejši, zato okoli 75% prihodkov ponovno investirajo v raziskave in razvoj, sodelujejo z varnostnimi strokovnjaki iz različnih držav, svoje ugotovitve o virusih pa nesebične delijo z drugimi varnostnimi centri. V aktualnih raziskovalnih projektih se osredotočajo na tehnična, pravna in socialna področja, začenši s pripravljanjem formalnih opisov novih virusov in oblikovanjem novih pristopov v okviru posebnega kriminalnega prava, vse do zaprtih in odprtih podatkovnih varnostnih sistemov.

Razpon izdelkov podjetja je širok - od učinkovitih a za domačo rabo enostavnih orodij na eni strani, do obsežnih varnostnih paketov za kompleksna korporacijska okolja: varnostne rešitve IKARUS Security Software nas lahko učinkovito in zadostno obvarujejo pred virusi, trojanci, vohunskimi programi, spamom in drugimi vrstami škodljive kode, ki lahko ogrozi naše naprave in podatke. Ponujajo nam tudi strokovna svetovanja in brezplačno tehnično podporo.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.ikarus.at

Dodatne informacije:

Matic Knuplež, inženir IT varnosti

matic.knuplez@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Meljska cesta 1

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com info@real-sec.com