O-STA

28. državno tekmovanje iz znanja logike za osnovnošolce

V soboto, 19. oktobra 2013, bo na 22 osnovnih šolah po vsej Sloveniji potekalo že 28. državno tekmovanje iz znanja logike za osnovnošolce. Tekmovanje organizira Zveza za tehnično kulturo Slovenije, na njem pa bo sodelovalo 1467 učencev in učenk, ki se bodo pomerili za zlata in srebrna priznanja ter naslove državnih prvakov v posamezni skupini. Na državno tekmovanje so se uvrstili najboljši iz 7., 8. in 9. razredov s šolskega tekmovanja, ki je po vsej Sloveniji potekalo 27. septembra 2013, na njem pa je sodelovalo 24.062 osnovnošolcev.

Državno tekmovanje se bo na vseh 22 lokacijah začelo ob 9. uri s kratko otvoritvijo, znanje logike in lingvistike pa bodo med osnovnošolci preverjali od 9:30 do 11:00. Lokacije tekmovanja so: OŠ Kašelj (Ljubljana-Polje), OŠ Dravlje (Ljubljana-Šiška), OŠ Domžale, OŠ Dobrepolje (Videm-Dobrepolje), OŠ dr. Ivana Korošca Borovnica, OŠ Gradec (Litija), OŠ Pesnica, OŠ Toneta Čufarja Maribor, OŠ Destrnik-Trnovska vas, OŠ Gustava Šiliha Laporje, OŠ Neznanih talcev Dravograd, OŠ Marjana Nemca Radeče, OŠ Šmarje pri Jelšah, OŠ Gorica Velenje, OŠ Mozirje, OŠ Naklo, OŠ Orehek (Kranj), OŠ Frana Erjavca Nova gorica, OŠ Dušana Bordona Koper, OŠ Drska (Novo mesto), OŠ Blanca, OŠ Franceta Prešerna Črenšovci.

Tekmovanje iz znanja logike pripravljajo v Zvezi za tehnično kulturo Slovenije že od leta 1986, med tekmovanji iz znanj v Sloveniji pa je eno najbolj množičnih. Zadnja leta se je tekmovanju pridružilo še področje lingvistike. Tekmovanje iz logike pripravljamo, da bi otroke in mladino spodbujali k raziskovanju ter učili logičnega razmišljanja in odločanja, kar postaja ena najbolj pomembnih sposobnosti in veščin sodobnega človeka na vseh področjih dela in življenja.

Državno tekmovanje iz znanja logike za srednješolce in študente bo potekalo 9. novembra 2013 na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani.

Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na Mijo Kordež (mija.kordez@zotks.si).

Program ZOTKS sofinancirajo: Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Urad Republike Slovenije za mladino, Javni sklad Republike Slovenije za razvoj kadrov in štipendije ter drugi.