O-STA

Liko Pris in Gorenje postala glavna distributerja za Fujitsu-Siemens

Na skupni tiskovni konferenci so podjetja Siemens Slovenija, Liko Pris in Gorenje podpisala pogodbo, s katero sta podjetji Liko Pris in Gorenje postali glavna distributerja računalniškega programa Fujitsu-Siemens za Slovenijo.

Podjetje Fujitsu-Siemens je nastalo leta 1999 z združitvijo računalniških oddelkov podjetij Fujitsu in Siemens. Zastopnik novonastalega podjetja je postal Siemens Slovenija, za distribucijo pa so skrbeli Siemensovi prodajni partnerji. Sedaj bosta vlogo distributerjev prevzela Liko Pris in Gorenje, skrbela pa bosta tudi za servisno mrežo teh izdelkov.

"Z Gorenjem smo v preteklosti dobro sodelovali, saj smo skupaj izvajali strategijo, s katero smo uspeli postati pomembni dobavitelji računalniške opreme v Sloveniji," je povedal Miloš Pugelj, direktor podjetja Liko Pris. "Z dobrim sodelovanjem smo se uspeli skupaj prebiti do tretjega mesta po številu prodanih računalnikov v Sloveniji v letu 1999." V letu 2001 pa je zastavljen cilj prodati vsaj 6.000 računalnikov in delovnih postaj ter večje število strežnikov blagovne znamke Fujitsu-Siemens. Oba partnerja, ki sta prevzela vlogo distributerja, sta bila izbrana na podlagi dobrih poslovnih rezultatov in prodajnih številk. Siemens Slovenija, Liko Pris in Gorenje imajo za cilj postaviti blagovno znamko računalnikov Fujitsu-Siemens v Sloveniji na pozicijo, ki ji, glede na kakovost, tehnologijo in razpoznavnost v svetovnih merilih, tudi pripada.

____________________________________________________________
O podjetju:
Zgodovina podjetja Liko Pris sega v leto 1979, ko je začelo izdelovati računalniške sklope in razvijati elektroniko za avtomatizacijo strojev. Z letom 1987 se je Liko Pris pričel uveljavljati kot eno vodilnih podjetij za inženiring v avtomatizaciji, računalništvu in informatiki v Sloveniji. Podjetje zaposluje več kot petdeset ljudi, deluje pa na treh področjih informacijske tehnologije: dejavnost skupine za računalniške sisteme je prodaja in servis računalniških sistemov ter komponent številnih tujih proizvajalcev (Fujitsu-Siemens, DTK Computer ...); skupina za poslovno informatiko se ukvarja z izgradnjo informacijskih sistemov za operativno podporo posameznim poslovnim funkcijam ali celotnemu poslovanju; skupina za avtomatizacijo izvaja projekte na ključ, ki jih lahko oplemeniti in pridobljene informacije prenese tudi na druge ravni upravljanja podjetja. Poleg projektov s področja vodenja procesov v termoelektrarnah in hidroelektrarnah skupina za avtomatizacijo uspešno ponuja rešitve pri distribuciji in prenosu električne energije, plina, nafte ter pri drugi komunalni energetiki in v industriji.