O-STA

Qualys dobiva najvišje ocene v Gartnerjevih analizah

23.10.2013
Qualys, vodilni ponudnik kot storitev dostavljenih rešitev za upravljanje z IT varnostnimi tveganji in skladnostjo, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

je konec septembra 2013 objavil, da je njihova rešitev že petič zapored v Gartnerjevem analitičnem poročilu "MarketScope for Vulnerability Assessment" prejele najvišje možne ocene in oznako "Strong Positive". V poročilu so ocenjevali 11 ponudnikov in njihove storitve na podlagi kriterijev kot so odzivnost na tržišče, pretekli uspehi, razmerje med kvaliteto prodaje in ceno, strategija, izdelki in storitve in pozitivne ali negativne izkušnje strank.

Qualys-ova rešitev QualyGuard, ki je predmet tega poročila, je nameščena pri več kot 6000 organizacijah iz vsega sveta, ki jo uporabljajo za odkrivanje ranljivosti in škodljive opreme v njihovi informacijski infrastruktur in podporo pri zagotavljanju skladnosti z notranjimi pravilniki in zunanjimi standardi; med drugim tudi večina Fortune 100 podjetij.

Povezava do celotnega poročila: http://www.qualys.com/marketscope2013

Avtor: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://www.qualys.com/company/newsroom/news-releases/uk/2013-09-17-qualys-earns-highest-rating-possible-of-strong-positive-for-fifth-time-in-gartners-marketscope-for-vulnerability-assessment/

### ### ###

O Qualys.

Qualys je vodilni ponudnik kot storitev dostavljenih rešitev za upravljanje z IT varnostnimi tveganji in skladnostjo. Podjetje je zmožno zagotoviti postavitev servisne storitve (SaaS - Software-as-a-Service) v le nekaj urah kjerkoli v svetu, s tem lahko strankam omogočijo sproten in nenehen nadzor nad varnostjo in skladnostjo.

Qualys dobavlja rešitve za varnostno revizijo in upravljanje z ranljivostmi za organizacije vseh vrst in velikosti. Končni namen teh rešitev je zavarovati dragoceno poslovno platformo in ublažiti tveganja. Vodilna rešitev podjetja je QualysGuard, to je storitev za zaščito informacijskih omrežij, samodejno izvajanje varnostnih revizij in zagotavljanje podpore pri ohranjanju skladnosti. QualysGuard proaktivno in samodejno prepoznava varnostne ranljivosti, ugotovi na katera informacijska sredstva lahko vplivajo, in zagotavlja podporo pri celotnem postopku sanacije teh ranljivosti. Storitev QualysGuard uporablja več kot 3500 organizacij v 85 državah, vključno z štiridesetimi iz seznama Fortune Global 100; QualysGuard opravi več kot 200 milijonov IP revizij na leto (podatki so iz leta 2009). Qualys ima med vsemi ponudniki rešitev za upravljanje z ranljivostmi največji delež strank v seznamu Fortune Global 50.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.qualys.com/


Dodatne informacije:
Matic Knuplež, inženir IT varnosti
matic.knuplez@real-sec.com

REAL security d.o.o.
Meljska cesta 1
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com