O-STA

3 navade uspešnih podjetnikov

Uspešni ljudje se imajo za svoj uspeh zahvaliti tudi svojim navadam. Katere so tiste navade, ki si jih delijo uspešni podjetniki in jih lahko v poslovnem svetu uporabite tudi vi?

1. Recite NE motnjam v vašem delovnem procesu

Bodite disciplinirani in ne dovolite, da motnje zmotijo vaš delovni proces. Uspešni ljudje so disciplinirani in organizirani ter znajo razpolagati s svojim časom. Naredite si seznam opravil, ki jih morate opraviti dnevno, tedensko in mesečno ter mu sledite brez izgovorov.

2. Vsak dan preberite nekaj novega

Uspešni ljudje berejo vsak dan ter iščejo nove vire informacij, ki lahko doprinesejo k večjemu poslovnemu uspehu. Ne glede nato v katerem področju delujete, se morate najprej naučitipreden lahko zaslužite. Spoznavajte vaše produkte in storitve, konkurenco ter kupce. In ne pozabite učenje je vseživljenjski proces.

3. Sprejmite svoje napake

Vsi delamo napake, a razlika med uspešnimi in manj uspešnimi ljudmi je ta, da se uspešni svojih napak ne sramujejo ter se iz njih učijo. Nekateri napake razumejo kot znak, da naj odnehajo s svojim poslom. Ljudje, ki prehitro obupajo, ne bodo dosegli uspehov. Uspešni ljudje svoje napake analizirajo ter iz njih potegnejo lekcijo.

Priredila: Alenka Bizilj, DATA