O-STA

Riverbed SteelheadCX255

28.10.2013
Riverbed Technology, vodilni proizvajalec rešitev za pospeševanje komunikacij in aplikacij na prostranih omrežjih WAN, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

je proti koncu letošnjega poletja predstavil novo zmogljivo napravo za WAN optimizacijo v oddaljenih pisarnah in oddelkih. Optimizacijske rešitve podjetja Riverbed bodo pospešile prenosne zmogljivosti WAN aplikaciji tipično za 5 do 50 krat, v nekaterih primerih celo za 100 krat, in za 60 do 95 odstotkov izboljšale izkoristek WAN omrežja. Taka rešitev je lahko še posebej koristna za podjetja z omejenimi finančnimi sredstvi in večjim številom oddaljenih oddelkov, ki potrebujejo hitro a hkrati ceneno podatkovno povezavo s centralo. Nove naprave Riverbed Steelhead CX255 so v enakem cenovnem rangu kot modeli Steelhead 150/250, a so veliko bolj zmogljive. Imajo do trikrat večjo WAN prepustnost - do 6Mbps - in omogočajo optimizacijo do 230 TCP povezav hkrati, hitrejši procesor in 2GB delovnega pomnilnika, najnovejšo Intelovo elektroniko in drugo namensko strojno opremo za optimizacijo, stiskanje in šifriranje podatkov, boljšo optimizacijo pasovne širine in podatkovnih kanalov, vsa priključki so RJ-45 in, kar je za manjše oddelke pogosto tudi zelo pomembno - naprave so tišje od svojih predhodnikov. So višine 1U in toliko ozke, da se prilegata po dve hkrati ena ob drugi v strežniško omarico, kompatibilne pa so tudi z standardiziranimi manjšimi telekomunikacijskimi omaricami.

ModelSteelhead CX255 Series
ConfigurationsULMH
WAN Capacity2Mbps6Mbps
Optimized TCP Connections5075150230

Avtor: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://www.riverbednews.com/2013/07/wan-optimization-small-branch-offices/

### ### ###

O Riverbed Technology

Riverbed Technology razvija rešitve za pospeševanje informacijske infrastrukture - omrežij, aplikacij in pomnilniških sistemov. Poslovni sistemi se s pomočjo Riverbed družine rešitev za prostrana omrežja WAN izognejo običajnim omejitvam IT sistemov - povečajo zmogljivost aplikacij, poenotijo razprostranjena omrežja in zagotovijo enakomerno vidljivost in dostopnost vseh delov omrežja in aplikacij, brez povečevanja pasovnih širin ter strežniških ali pomnilniških zmogljivosti. Mnoga podjetja s prostranimi omrežji koristijo Riverbed rešitve za pospeševanje informacijske infrastrukture, zmanjševanje stroškov in izboljšanje odzivnosti. Vodilni izdelek podjetja je družina naprav Steelhead, prvi model je nastal leta 2004, ter programska oprema Steelhead Mobile za prenosne računalnike. Ustanovljeno leta 2002, s svetovnim sedežem v San Franciscu v Kaliforniji, je podjetje hitro pridobilo več kot 1000 velikih strank po vsem svetu, med drugim tudi 56% tistih iz seznama Forbes Global 100. Riverbed je 21. na seznamu Deloitte's 2009 Technology Fast 500 in je v seznam vodilnih podjetij na Gartner Magic Quadrant for WAN Optimization Controllers 2009.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.riverbed.com


Dodatne informacije:
Robert Lubej, projektni vodja
robert.lubej@real-sec.com

REAL security d.o.o.
Meljska cesta 1
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com