O-STA

Synology predstavil DiskStation DS-414 in DS-114

Ljubljana, 4.11.2013 - V seriji jesenskih novosti je Synology predstavil še dva nova modela. Prvi, DS-414 prinaša rastočim malim in srednje velikim podjetjem učinkovit nadzor in zaščito pri hrambi in prenosu podatkov. DiskStation DS-114 pa je namenjen domačim uporabnikom in prinaša v kompaktni obliki raznolikost in zmogljivost za najnižjo ceno.

"Nekoliko več, prinaša najboljše. DS-414 in DS-114, v duhu naše predanosti prinašati uporabnikom najboljšo celovito izkušnjo, odlično dopolnjujeta družino Synology strežnikov NAS," je dejal Michael Wang, Produktni direktor pri Synology Inc. in dodal: "S to dopolnitvijo svojim strankam pomagamo preoblikovati IT infrastrukturo iz stroškovnega centra v dobrino, ki prinaša inovativnost in uspeh."

V želji po zadovoljevanju vse večjih poslovnih potreb malih in srednjih podjetij, ki stremijo po sprejemljivih stroških lastništva in prilagodljivosti informacijskih tehnologij, je DS-414 velik korak naprej, če upoštevamo izjemne lastnosti strojne opreme in glede na to, da spada v razred cenovno ugodnih naprav. Opremljen je namreč z dvojedrnim procesorjem, ki ga dopolnjuje koprocesor za računanje operacij s plavajočo vejico, 1 GB RAM-a, dvema mrežnima vhodoma in dvema SuperSpeed USB 3.0 ter novimi predali za diske, ki omogočajo namestitev brez izvijača. Zato DS-414 izstopa kot eden od cenovno najugodnejših modelov naprav NAS s štirimi diski na tržišču. Za zagotavljanje optimalnega delovanja in dosegljivosti, je DS-414 opremljen z dvema mrežnima priključkoma s podporo za nadomestni način delovanja (failover). S pomočjo funkcije Link Aggregation DS-414 dosega odlične hitrosti branja (207,07 MB/sek) in zapisovanja (135,63 MB/sek) v konfiguraciji RAID5 v okolju Windows.

Synology DS114 je kompakten, univerzalen strežnik NAS, ki je namenjen malim podjetjem in domačim uporabnikom. Za napravo z enim diskom, dosega izjemne hitrosti branja in zapisovanja - preko 108.32 MB/sek branja in 71.83 MB/sek zapisovanja v okolju Windows. S 512 MB RAM-a DDR3, dvakrat več kot njegov predhodnik, kaže DS-114 presenetljivo povečanje zmogljivosti za večopravilnost. Tudi DS-114 je opremljen z dvema vhodoma SuperSpeed USB 3.0 s hitrostjo prenosa do 5 GB/s, kot tudi z eSATA vmesnikom za poganjapogon zunanje diskovne enote. Kljub njegovi velikosti, je DS-114 ekstremno raznolik, saj omogoča uporabo bogatega nabora programov, ki so na voljo v DSM Paketnem centru na Synology-jevi spletni strani.

DS-414 in DS-114 poganja DiskStation Manager (DSM) 4.3, ki z bogatim naborom možnosti in elegantnim uporabniškim vmesnikom spodbuja produktivnost uporabnikov in poenostavlja njihova opravila. Synology je bil nagrajen s priznanjem PCMag Business Choice Award 2013 in je prejel najvišje ocene v vseh kategorijah raziskave, vključno z zanesljivostjo, skupnim zadovoljstvom, vrednostjo in verjetnostjo, da bi napravo priporočili.

Synology DiskStation DS-414 in DS-114 sta že na voljo tudi na slovenskem trgu.

Za več informacij obiščite: http://www.xenon-forte.si/novosti/synology.aspx ali

DS-414: http://www.synology.com/products/product.php?product_name=DS414&lang=enu

DS-114: http://www.synology.com/products/product.php?product_name=DS114&lang=enu

###

O podjetju Synology Inc.

Synology je predan izkoriščanju prednosti, ki jih ponuja razvoj sodobnih tehnologij in tako odločen omogočiti podjetjem in domačim uporabnikom zanesljiv in dostopen način za centralizacijo hrambe podatkov, poenostavljenega varnostnega kopiranja podatkov, pošiljanja in sinhronizacije datotek preko različnih platform in nemotenega dostopa do podatkov. Cilj podjetja Synology je zagotavljanje izdelkov z naprednimi lastnostmi in najboljšimi storitvami za uporabnike v svojem razredu.

O podjetju Xenon forte d.o.o.

Podjetje Xenon forte sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja je informacijski inženiring, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.


Več informacij:
Xenon forte, d. o. o.
Ciril Kraševec, direktor
Leskoškova 11, 1000 Ljubljana
Tel.: (01) 5484 800
Faks: (01) 5484 819
E-pošta: ciril@xenon-forte.si
Spletna stran: www.xenon-forte.si