O-STA

Priložnosti v socialnem gospodarstvu

V prvih dneh novembra je potekala 1. nacionalna konferenca Spodbujamo zelena delovna mesta, ki bi se lahko razvijala v okviru socialnega podjetništva.

Zakon o socialnem podjetništvu med drugim navaja tudi "zelena" področja razvoja socialnega podjetništva: ekološka proizvodnja hrane, ohranjanje narave, urejanje in varovanje okolja ter zaščita živali, spodbujanje uporabe obnovljivih virov energije in razvoja zelene ekonomije. Tudi projekti, ki jih sofinancira ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti na podlagi dveh razpisov Evropskega socialnega sklada za spodbujanje socialnega podjetništva, v precejšnji meri predstavljajo trajnostne in zelene pristope: razvoj ekološkega turizma, zbiranje in predelava rabljenih izdelkov, ponudba ekološke hitre prehrane in odkup ekološke hrane od lokalnih kmetov, dostava hrane na dom s kolesi, centri ponovne uporabe in drugi, je predstavila ministrica in dodala, da je po njenem mnenju tudi v Sloveniji zeleno gospodarstvo priložnost predvsem za mikro-, majhna in srednje velika podjetja, pri čemer ima socialno podjetništvo po mnenju ministrice pomembno vlogo.

Potrebujete več informacij o socialnem podjetništvu? Udeležite se seminarja Socialno podjetje: Ustanovitev in posebnosti računovodstva!

Pripravila Alenka Bizilj, DATA

http://data.si/blog/2013/11/12/priloznosti-v-socialnem-gospodarstvu/